24 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinde ihya süreci başlıyor!

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinde ihya süreci başlıyor!

Ankara’nın ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’nde ihya süreci başladı. Saraçoğlu'nda yeni projeyle bağımsız birim sayısı 429 olacak. Bu bağımsız birimlerden 120’si konut, 92’si ticaret, 212’si ofis ve otel yapısı şeklinde restore edilecek.



Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan  Ankara  Saraçoğlu Mahallesi, Cumhuriyetin 100. yılında tarihi kimliğine uygun şekilde yenileniyor. Konu ile ilgili harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, projenin tanıtım toplantısını da geniş bir katılımla Ankara’da düzenledi. Yeni Şafak'tan Mine Açar'ın haberine göre; Saraçoğlu Mahallesi’nin ihya sürecini başlattıklarına dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, proje ile Ankara’nın merkezini daha da canlı kılacaklarını dile getirdi. Bakan Kurum, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ülkemizi baştan sona imar, inşa ve ihya etmeye kararlılıkla, azimle, aşkla devam ediyoruz. Ankara’mızı, şehirlerimizi, ülkemizi hep birlikte geleceğe en güzel şekilde hazırlıyoruz.

Bugün yine hep birlikte; Ankara’nın şahidi, başkentimizin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’nin ihya sürecini başlatıyoruz. Ankara’nın merkezini daha da canlı kılacak, milli mimarimizi, doğal varlıklarımızı koruyarak yaşatacak proje örnek çevre ve şehircilik projemiz olacak” diye konuştu.

Üniversiterlerle işbirliği

Proje için üniversitelerden de destek alınacak. Tüm süreçlerden bilim insanlarının ve ilgili kuruluşların bilgisi olacak. Tamamen çevre ve doğa merkezli bir bakışla, Saraçoğlu’nun tarihi dokusunu oluşturan 44 tescilli yapı da restore edilecek ve korunacak. Süreç Kültür Varlıkları Kurulu’nun vermiş olduğu onaylarla, bilim adamlarının hocaların, mimarların ve mühendislerin onayıyla sürdürülecek. Projede yol çalışmaları da titizlikle yapılacak. Yolları tek şeritli olarak düzenleyerek yaya kullanımını güçlendirdiklerine vurgu yapan Bakan Kurum, “Saraçoğlu’nda bir yapı projesi değil, bir sosyal sorumluluk projesi bilinciyle hareket ediyoruz. Yeni Saraçoğlu Mahallesi, Ankaralıların en güzel anılarını biriktirmeye, yeniden başlayacak. Ankara’yı yaşayanların yeni buluşma noktası olacak” dedi.

429 bağımsız birim olacak

Saraçoğlu’nda halihazırda toplam 44 blok, 437 bağımsız bölüm yer alıyor. Yeni projeyle tescilli 44 bloğun tamamı korunacak. Fakat bağımsız birim sayısı yenilemede 429 olacak. Bu bağımsız birimlerden 120’si konut, 92’si ticaret, 212’si ofis ve otel yapısı olacak şekilde restore edilecek. Projenin inşası 3 ayrı etapta yapılacak. Tüm etaplar eş zamanlı olarak yapılacak. İlk etapta 16 dükkan, 124 ofis ve otel bulunacak. İkinci etapta, eski dere yatağı canlandırılacak. Biyolojik gölet olarak Ankara’ya sunulacak. Biyolojik gölet çevresinde rekreasyon, kültür-sanat etkinlik alanlarıyla, şehrin merkezinde 7/24 yaşayan aktif bir yaşam alanı oluşturulacak. Bu etapta 70 dükkan ve 88 ofis yer alacak. Üçüncü etapta ise 120 konut ve 6 dükkan bulunacak.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesi başladı!

Saraçoğlu mahallesi metruk halinden kurtuluyor!


Geri Dön