16 / 04 / 2024

Ankara'ya yatırımcı ilgisi artacak!

Ankara'ya yatırımcı ilgisi artacak!

ESKİDJİ Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, İstanbul'un konut yatırım hacmi ve birim fiyatlarda ulaştığı doygunluk nedeniyle yabancı yatırımcıların yöneleceği kentlerin başında Ankara'nın geldiğine işaret etti.





ESKİDJİ Gayrimenkul  Ankara  Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, İstanbul'un konut yatırım hacmi ve birim fiyatlarda ulaştığı doygunluk nedeniyle yabancı yatırımcıların yöneleceği kentlerin başında Ankara'nın geldiğine işaret ederek, Başkent'e yabancı ilgisinin artarak süreceğini bildirdi. 


Konut piyasasındaki gelişmeleri değerlendiren Koksal Ünal, Ankara'nın ilk beş ayda yabancılara konut satışlarının en fazla artış gösterdiği illerin başında geldiğine dikkat çekti. 


Geçen yılın ocak-mayıs döneminde yabancılara 133 adet konut satılırken, bu yıl aynı dönemde sayının yüzde 52 artışla 202'ye ulaştığına işaret eden Ünal, yabancı yatırımcının gözdesi İstanbul'daki artışın yüzde 2.9, ülke genelindeki artışın ise yüzde 19 olduğunu belirtti. Ünal, yabancıların hâlâ açık farkla en fazla alımı, dünyada tanınırlığı fazla olan İstanbul ve Antalya'da gerçekleştirdiklerini. Ankara'daki satış sayısının mütevazı kaldığını ancak, hem bu illerdeki doygunluk hem de Başkent'teki satışlarda yaşanan artış ivmesi ve yabancıların ilgisindeki artışın ilerisi için önemli işaretler verdiğini anlattı. Ankara'nın yabancıya konut satışında ilk 10 il arasına girdiğini belirten Ünal, izleyen dönemde Başkent'in sosyoekonomik gelişim ivmesi ve yatırımda karlılığı ile yabancı ilgisini çekmeye devam edeceğini kaydetti. 


TRAFİKVE ULAŞIMDA SIKINTI YOK 

Ünal Ankara'nın, yabancı gayrimenkul yatırımcısı açısından kârlı ve bakir bir alan olduğuna işaret ederken, İstanbul'da öne çıkan yüksek deprem riski, şehir içi ulaşımda sıkıntı ve trafik sorunu gibi dezavantajların Ankara için geçerli olmadığını da vurguladı. Komşu ve çevre ülkelerden gelen yatırımcıların son dönemde Ankara'da fizibilite çalışmalarını sıklaştırdığına dikkat çeken Ünal, Ankara'da gayrimenkul sektörünün önümüzdeki 10 yılda giderek artacak yabancı ilgisi paralelinde hızlı bir büyüme potansiyeli taşıdığını kaydetti. 



Akşam Ankara 


Geri Dön