17 / 04 / 2024

Ant Yapı Domodedovo'ya ait Terminal 2 binasının yapımını üstlendi!

Ant Yapı Domodedovo'ya ait Terminal 2 binasının yapımını üstlendi!

Yurtdışında 3 milyar dolarlık 35 projenin taahhüt işlerini üstlenen Ant Yapı, şimdi de Rusya'nın en büyük havalimanı olan Domodedovo'ya ait Terminal 2 binasının yükleniciligini üstlendi.



Yurtdışında 3 milyar dolarlık 35 projenin taahhüt işlerini üstlenen Ant Yapı, şimdi de Rusya'nın en büyük havalimanı olan Domodedovo'ya ait Terminal 2 binasının yükleniciligini üstlendi. 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek projeyi 28 ay içinde tamamlayacaklarını açıklayan Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okan, "Eğer projeyi 3 ay erken tamamlarsak 10 milyon dolar da bonus alacağız." dedi. Uluslararası alanda en çok iş yapan 250 müteahhit firma listesinde 92. sırada yer alan Ant Yapı, Domodedovo'nun Terminal 2 binasının yanında Rusya'da 100 milyon dolarlık 3 yeni projeyi daha üstlendi. Şirket aynca Londra'da da yeni konut projesine başlamak için imzalan attı. Bu gelişmelerle ilgili bilgi vermek için İstanbul'da gazetecilerle buluşan Mehmet Okan, yeni taahhüt işleriyle birlikte uluslararası alanda en çok iş yapan 250 müteahhit firma listesinde 92.ikten epey üstlere doğru tırmanacaklarını söyledi. Şirket Rusya'da Bolşevik İş Merkezi Projesi, LIFE-Botanicheskiy Sad Rezidans Kompleksi ve Chekhov Lüks Kulüp Ev projelerini 2016 yılı sonunda kadar teslim edeceklerini kaydetti. İngiltere'deki projeyi de 2017 sonu bitireceklerini ifade etti. 


YURTİÇİNDE DE HIZLANIYORUZ 

Şirketin yurtiçinde de beş şantiyede projeleri sürüyor. Beylerbeyi'ndeki Antteras'ı temmuz ayında teslim eden şirket, Ümraniye'deki projeyi ise bu ay sonunda teslim edecek. Halkalı'daki ofis projesi Antplato ise 2016 yılı sonunda teslim edilecek. İş GYO'nun Kartal'daki projesi Manzara Adalar'ı ve Ümraniye'deki Türkiye Finans Yatırım Bankası Genel Müdürlük binasını da hedeflenen tarihlerde teslim edeceklerini belirten Mehmet Okan, yakında Ümraniye'de 100 konutluk yeni bir projeye başlayacaklarını ifade etti. Şirket, Çamlıca-Ünalan'daki arsasında da hastane veya otel projesi planlıyor. 


Zaman


Geri Dön