20 / 04 / 2024

Ant Yapı, Leed be Breeam sertifikalarını projelerinde uyguluyor!

Ant Yapı, Leed be Breeam sertifikalarını projelerinde uyguluyor!

Gerçekleştirdiği projelerde sürdürülebilir gelişmeye ve daha iyi bir geleceğe katkıda bulunmayı hedefleyen Ant Yapı, sürdürülebilirlik kavramını bütünsel olarak ele alan bir şirket yapısına sahip.



Firma bu kapsamda, projelerinde yeşil bina çevresel değerlendirme metodolojilerinden Amerika Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından uygulaması yapılan LEED ve İngiltere menşeli Bina Araştırma Kuruluşu (BRE) tarafından uygulaması yapılan BREEAM sertifikasyon sistemlerini uyguluyor. Tamamlanmış projelerinden Anthill'in sertifikasyon gerekliliklerini yerine getiren Ant Yapı, BRE tarafından belgelendirecek sonucu beklerken, devam eden Antteras projesinde ise 'BREEAM Very Good', yeni başlayan Antplato projesinde ise LEED Gold' sertifikalarına aday oldu. 




Ant Yapı, sürdürülebilir yaklaşımın da başarıyı yakalamak için projenin ön tasarım aşamasından başlayarak disiplinler arası çalışmalar ile hedeflenen enerji verimliliği ve yapılarının çevresel etkileri üzerinde çalışarak, stratejisini proje özelinde ele alıyor. Firmanın, yeşil bina sertifikasyonlarından herhangi biriyle değerlendirilmeyen projeleri dahi çevresel etki ve enerji verimliliği gözeterek tasarlanıyor ve uygulanıyor. Ant Yapı, projelerinde ulaşım, taşımacılık kaynaklı emisyon salımlarını da en aza indirgemeyi amaçlayarak, proje konum seçimlerinde bireysel ulaşım araçlarının yerine toplu ulaşım araçlarının kullanımına olanak veren arazi seçimlerine öncelik veriyor. 



Aynı zamanda projelerinde alternatif yakıtlı araçlar ve bisikletlerin daha yaygın kullanılabileceği öngörüsünde bulunan firma, otomobiller için elektrikli şarj istasyonları ve bisiklet park yerleri de tasarlıyor. Su tüketiminin ise yaklaşık yüzde 12'sinden binaların sorumlu olduğunu gösteren çalışmalar doğrultusunda Ant Yapı, su tasarruflu ürün ve sistem seçeneklerini tercih ediyor. Projelerinde tasarladığı arıtümış gri suyun kullanılması ile su kaynaklarının korunmasına katkı sağlayan firma, bu sayede doğadaki su dengesi üzerinde de pozitif etkiler yaratılmasına destek veriyor. 



Sertifika süreci devam ediyor 


2014 yılının yanı sıra daha önce yaptıkları projelerde, yurtdışında özellikle Rusya'daki birçok projede sertifika sahibi olduklarını belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, yurtiçinde ise Anthill Residence , Beylerbeyi'ndeki Antteras ve henüz başladığı Halkalı'daki ofis binası Antplato'nun sertifika süreçlerinin devam ettiğini iletti. Okay, "Ayrıca Ataşehir'deki Radisson Blu Hotel istanbul Asia ise turizm sektörü içinde kullanılan ve birçok kriterin göz önünde bulundurulduğu Yeşil Yıldız sahibi. 2015'te ve önümüzdeki projelerimizde de bu kapsamda yine aynı şekilde çalışmalarımızı devam ettirmeyi hedefliyoruz" dedi. 

 

Dünya Sektörel Ek


Geri Dön