29 / 03 / 2024

Ant Yapı rotasını Rusya'ya çevirdi!

Ant Yapı rotasını Rusya'ya çevirdi!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmaları arasında gösterilen Ant Yapı, yönünü Rusya'ya çevirdi. Ant Yapı, Rusya’nın ikinci büyük havalimanı Domodedovo'yu tamamladı. Proje ihale için gün sayıyor.



Rusya pazarına 1990’lı yılların başında giren ve bugüne kadar ülkede 10 milyon metrekarelik iş yapan Ant Yapı, yatırımlarına hızla devam ediyor.

Akşam Gazetesi'nden Şenay Büyükköşdere'nin haberine göre, ilk havalimanı projesini de Moskova’da hayata geçiren Ant Yapı, şehir merkezine 40 kilometre mesafede bulunan Domodedovo Havalimanı’nın ikinci terminal binasını tamamladı. Şehrin hava trafiğinin yüzde 35’ini karşılayan ve ülkenin tek özel havalimanı unvanına sahip Domodedovo Havalimanı'nın 31 milyona yaklaşan yolcu sayısı bulunuyor. 

Değeri 700 milyon dolar

Projenin değerinin 700 milyon dolar olduğunu söyleyen Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay,  "2015’te başladığımız projeyi zamanında bitirdik. 700 milyon dolarla bu zamana kadar gerçekleştirmiş olduğumuz en yüksek bedelli olan ve Rusya’daki varlığımızı sağlamlaştıran bu proje, aynı zamanda Türk mühendisliğinin ve Türk inşaat sektörünün kalitesini ve vizyonunu uluslararası arenada sergilemesi açısından da vitrin özelliği taşıyor” dedi.

İngiltere, Amerika Bodrum'a devam 

Rusya dışında İngiltere, Amerika ve Bodrum'da taahhüt işleri yapmaya devam ettiklerini söyleyen Mehmet Okay, “New York’ta 5. Cadde’deki meşhur Crown Building’in renovasyonu tamamlandı'' diye konuştu.

''İhaleler için gün sayıyoruz''

Mehmet Okay, sözlerine şu şekilde son verdi: “Avrupa’nın en yüksek binası unvanını alan OKO Towers, Soçi Olimpiyat Köyü ve şu an devam eden projelerle birlikte Rusya’da toplam tutarı 7 milyar doları aşan 98 projeye imzamızı attık. Kremlin manzaralı rezidans projemiz var. Ayrıca tamamlandığında Rusya'nen en büyüğü olacak toplam 108 katlı projenin ihalesi için de gün sayıyoruz."
 


Geri Dön