28 / 03 / 2024

İzmir turizmde rotasını Latin ülkelerine çevirdi!

İzmir turizmde rotasını Latin ülkelerine çevirdi!

İzmir turizmde rotasını Latin ülkelerine çevirdi. İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, "İzmir yapılacak altyapı ve büyüme çalışmalarıyla hedef ülkelerin cazibe merkezi olacaktır" dedi




Kruvaziyer gemileriyle birlikte yılda yaklaşık 1.5 milyon yabancı turisti ağırlayan İzmir, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeni destinasyon açılımıyla atağa geçmeye hazırlanıyor. Büyük Latin ülkeleri ile Rusya ve Çin'in yakın markaja alınması ile İzmir'e gelen turist sayısının önemli ölçüde artması bekleniyor.  İzmir  Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir'in çok önemli zenginlikleri barındırdığını belirterek, "Bakanlığımızın farklı ülkelere göre farklı tanıtım politikaları izlemesi çok normal. İzmir de Avrupa ülkelerinin yanı sıra Çin, Brezilya, Arjantin ile Rusya, Ortadoğu ve Türki devletleri hedef olarak belirledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeni açılımının ardından İzmir yapılacak altyapı ve büyüme çalışmalarıyla hedef ülkelerin cazibe merkezi olacaktır" dedi. 


"Direkt uçuşlar başlamalı"

Yeni destinasyonlara yönelik ilgi çekici tanıtım faaliyetlerinin yapılması gerektiğini kaydeden İl Müdürü Ediz, "Hedeflenen ülkeler İzmir'i tanımayı çok istiyor. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. İzmir, turizmden hak ettiğini almalıdır. Altyapısını, yatak kapasitesini geliştirecek atılımlar yapmalıdır. Özellikle direkt uçuşların başlaması turist sayısı ve turizm gelirlerini arttıracaktır. Kentimizin istenen noktaya gelebilmesi için hepimize önemli görevler düşüyor" diye konuştu.


AA


Geri Dön