23 / 04 / 2024

Ant Yapı, Rusya'da Avrupa'nın en büyük gökdelenini dikti!

Ant Yapı, Rusya'da Avrupa'nın en büyük gökdelenini dikti!

Mehmet Okay, "Ant Yapı, küçük çaplı taşeronluk işleriyle girdiği Rusya pazarında, kriz dönemlerinde yaptığı projeler sayesinde bugün önemli bir konuma geldi." dedi.



 Yurtdışında 30'un üzerinde projeye devam ettikleri bilgisini veren Mehmet Okay, "Yakın zamanda anlaşmasını imzaladığımız ve çalışmalarına başladığımız Rusya'nın en büyük havalimanı Domodedovo Terminal 2 projesi, yine Moscow City bölgesinde inşaatı devam eden IQ Quarter Merkez Terminal projesi ve Ukrayna Kiev'de yapımı devam eden Sky Towers projeleri önemli işlerimiz arasında yer alıyor" dedi. 


Olimpiyat köyünü 18 ayda bitirdi

Toplamda 230 milyon dolara mal olan Soçi Olimpiyat Köyü projesini de 18 ay gibi rekor bir sürede teslim ettiklerini söyleyen Mehmet Okay, "Projede 3 bin 600 odalı üç ve dört yıldızlı otel ve apart oteller, idari bina, spor kompleksleri ve sosyal alanlar yer alıyor. Bunların dışında Türkmenistan'da Ant Çevre Teknolojileri şirketimiz ile evsel atık su ve içme suyu arıtma tesisleri kuruyoruz. Hali hazırda Mary kentinde 40 bin m3/gün kapasiteli içme suyu arıtma tesisi ve Lebap kentinde biri 10 bin m3/gün kapasiteli atık su arıtma diğeri 30 bin m3/gün kapasiteli içme suyu arıtma tesisi projelerimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı. 


"Rusya, zor bir pazar"

 Rusya'da bugüne kadar genellikle özel sektör ile işler geliştirdiklerini anlatan Mehmet Okay, gümrük, lojistik, istihdam gibi konularda karşılaşılan sorunların çözümünde devletler arası ilişkilerin iyi yönetilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Rusya'nın sektör için oldukça zor bir pazar olduğunu dile getiren Okay, şöyle devam etti: "Ancak bugüne kadarki olumlu referanslarımız ve tarafımıza oluşan güven, geçtiğimiz yü gibi ortaya çıkan zorlukları aşmamızda ve bundan sonrasında işlerimize yine aynı şekilde devam etmemizde büyük bir etken." Ant Yapı'nın yakın zamanda başlayan 500 milyon dolarlık bin birimden oluşan üç projeyi ise 2016 sonunda tamamlayacağını dile getiren Mehmet Okay, "Bir yandan da İş GYO'nun Kartal'daki karma projesi Manzara Adalar ile Ümraniye'de yer alan Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürlük binasını ise önümüzdeki yıllarda tamamlamayı planlıyoruz. Yani yurt içinde de hem proje geliştirme hem de taahhüt alanında faaliyetlerimize devam etme planımız mevcut" diye konuştu. Orta vadede Rusya'da kendi isimleriyle anılan yüksek yatırım bedelli büyük kapsamlı projelere devam etmeyi öngördüklerinin altını çizen Okay, yakında aldıkları ve tamamlandığında 50 milyon yolcu ile dünyanın en yoğun havalimanları arasına girecek Domodedovo'nun Terminal 2 projesinin de önemli olduğunu bildirdi Mevcut projeleri yanı sıra Türkmenistan'da Ant Çevre Teknolojileri isimli şirketle temiz su ve atık su projeleri gerçekleştirdiklerini hatırlatan Okay, 100 milyon dolarlık yeni iş aldıklarını, Türkiye'de ise turizm alanında projeler yürüttüklerini kaydetti. 

Okay, küresel pazarın önemli konaklama gruplarından Singapur merkezli Frasers Hospitality ile 7 yıldızlı otel konforunu, seçkin ve kişiye özel hizmet anlayışıyla Fraser Place Antasya istanbul ismi ile markalanan projeyi hizmete sunacaklarını, halen Bomonti'deki Anthill Residence projesinde de faaliyet gösteren Frasers Hospitality ile ikinci yönetim projesi anlaşması yaptıklarını bildirdi. 

İstanbul Ataşehir'deki business oteli Radisson Blu Hotel istanbul Asia ile Çeşme Alaçatı'daki butik otel Antmare ile birlikte toplam 4 otelle turizm sektöründe de faaliyet göstermeye devam edeceklerini söyleyen Okay, yıllık 1 milyar dolar ciro ile ENR'nin uluslararası müteahhitlik sıralamasında ilk 50'ye yükselmeyi hedeflediklerini belirtti. Okay, ekonomiye ve istihdama önemli katkı sağlayan inşaat sektörünün özel olarak desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 


Ant Yapı, küçük çaplı taşeronluk işleriyle girdiği Rusya pazarında, kriz dönemlerinde yaptığı projeler sayesinde bugün önemli bir konuma geldi. 2000'li yıllardaki yeniden yapılanmanın ardından, yurt içi ve dışında konut, rezidans, otel, okul, kültür merkezi, iş merkezi, alışveriş merkezi, eğlence merkezi gibi projeler üstlenmeye başladıklarını söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, bugüne kadar 7 milyon metrekare proje teslim ettiklerini, 2006 yılından itibaren de gökdelen inşaatlarına başladıklarını kaydetti. Gökdelenlerin ilkini 2008'de Moskova'da bitirdiklerini belirten Okay, 240 metre uzunluğundaki Federasyon Kulesi B Blok'tan sonra, 2010 yılında da 350 metrelik Moskova & St Petersburg adlı kuleleri tamamladıklarını anlattı. Bu binanın tamamlandığında Avrupa'nın en yüksek kulesi olduğunu bildiren Okay, yeni rekorun 352 metrelik OKO Tovvers binasıyla yine kendilerine ait olduğunu söyledi. 


Dünya 


Geri Dön