19 / 04 / 2024

Antakya'da dönüşüm projeleri bakanlık onayına sunuldu!

Antakya'da dönüşüm projeleri bakanlık onayına sunuldu!

Kentsel dönüşüm gibi büyük bir projeye imza atmaya hazırlanan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, konu hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Kimyeci, kentsel dönüşüm için ilk kazmayı 30 Mart'ta vuracaklarını söyledi.




Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacak olan Emek ve Aksaray Mahalle sakinleri ile bir araya gelerek vatandaşların merak ettiği konularda bilgilendirmelerde bulundu. 

Emek Mahallesi Pazar yerinde Antakya Belediyesi mobil sahne aracılığı ile vatandaşlara hitap eden Başkan Kimyeci proje ayrıntıları hakkında bilgiler sundu, ardından mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı. 


HERTÜRLÜ SIKINTINIZ ÇÖZÜLECEK 


Yaklaşık bir buçuk saat süren programda süreç hakkında bilgiler sunan 350 bin metrekarelik bir alan üzerinde uygulayacak olan Kentsel Dönüşüm Projesinde bin 390 yapı bulunduğunu belirten Kimyeci, "Bu bin 390 yapıda 3 bin 312 dairede bin 887 hak sahibimiz mevcut. Bizler önümüzdeki süreçte bu bin 887 hak sahibimizle yani sizlerle sözleşmelerimizi imzalayarak 2016 yılının ilk aylarında ekiplerimizi sahaya indireceğiz." ifadelerini kullandı. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, "2013 yılında Bakanlar Kurulu'nca alman karar doğrultusunda alet riski taşıyan alanların kentsel dönüşümü konusunu sizlere arz etmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Kentsel Dönüşüm projemizin süreci, siz değerli hak sahiplerinin bu süreçte merak ettiği ne varsa konusunda uzman daire müdürümüz, mühendislerimiz, şehir plancılarımız, uzmanlarımız ile yanıtlayacak, varsa sıkıntılarınız çözüme kavuşturacağız." dedi. 


4 aşamadan oluşan kentsel dönüşüm projemizde ilk aşama olan hak sahiplerinin tespiti yapılırken, bu aşamada mevcut yapıların durumu, değeri, hak sahiplerinin alacaklarının tespiti yapıldı. İkinci aşamada Kentsel Dönüşüm alanı ön projeleri hazırlandı ve bunların gereken tüm teknik çalışmaları yapan yetkililer, " Şu anda üçüncü aşamanın içerisindeyiz ve bu kapsamda hazırladığımız projelerimiz bakanlık onayına sunulmuş bulunuyor. Bu yılsonu gelmeden onaylanmış olmasını beklediğimiz projelerimiz ile inşallah üçüncü safhamızı da bitirerek dördüncü ve son aşama olan inşaat sürecine girmiş bulunacağız. 120 iş günü içerisinde tamamlamayı planladığımız kentsel dönüşüm inşaat sürecimize inşallah 30 Mart 2016 günü başlayacağız. İlk kazmayı vurmayı planladığımız bu tarih şehrimizin geleceğe taşınma noktasında önemli bir adım olacak." açıklamasını yaptı. 


YENİ BİR YAŞAM ALANI OLUŞACAK 


Kentsel Dönüşüm projesi içerisinde öncelikli olarak vatandaşların daha ferah bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri amacıyla büyük bir cami inşa edeceğini belirten Kimyeci, "Ailelerinizle rahatlıkla dolaşabileceğiniz süs havuzları, bitkilendirmeleri, yeşil alanları bol parklar yapacağız. Mahallemizi boydan boya çevreleyen yürüyüş yollarımız olacak. Geniş araç yolları inşa edeceğimiz mahallemizde bu araç yollarının her iki tarafında gençlerimizin rahatça dolaşabilecekleri bisiklet yolları yapacağız." Dedi. 


ENGELLİ VATANDAŞLAR UNUTULMADI 


Şu an mahallenin ihtiyaçlarını tam kapasiteli olarak karşılayamayan Şeyhoğlu ilkokulunu göz önünde bulundurarak, bunun yerine iki tane büyük okul inşa edeceklerini belirten Kimyeci, açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi; "Şu anda mahallemizde mevcut bulunan kapalı semt pazarını daha modern, daha kullanışlı bir hale getireceğiz. Ayrıca bir sağlık tesisi inşa edecek, ilgili makamlara tahsis edeceğiz. Bununla da kalmayarak bir sosyal tesis, bir karakol binası, dokuz adet park ve yeşil alan, spor alanları inşa edeceğiz."Yaptığımız blokların hiçbirinin etrafına kale duvarı gibi duvar örmeyerek, yemyeşil alanlarla donatacağız. Binalarımızın ara mesafeleri geniş olarak tasarlandı. Bu sayede hem gün ışığından daha çok yararlanıyor hem de bina sakinlerinin mahremiyetini koruma noktasında önemli bir noktayı göz önünde bulundurmuş oluyoruz. Bu hizmetlerimizi yaparken engelli vatandaşlarımızı da ihmal etmeyerek tesislerimizden yararlanabilecekleri şekilde projelendirdik. Binalarımızın içerisi son teknoloji asansörler, depreme dayanıklı perde kolonlar, hazır mutfak, çelik kapı, pvc pencereler ile son teknoloji kapı güvenlik sistemleri ile donatılacak. 



Antakya Zafer Gazetesi



Haber İrade Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci bir ilki gerçekleştirerek Antakya Belediyesi’nce Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacak olan Emek ve Aksaray Mahalle sakinleri ile bir araya gelerek vatandaşların merak ettiği konularda bilgilendirmelerde bulundu.


Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci bir ilki gerçekleştirerek Antakya Belediyesi’nce Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacak olan Emek ve Aksaray Mahalle sakinleri ile bir araya gelerek vatandaşların merak ettiği konularda bilgilendirmelerde bulundu.


Emek Mahallesi Pazar yerinde Antakya Belediyesi mobil sahne aracılığı ile vatandaşlara hitap eden Başkan Kimyeci proje ayrıntıları hakkında bilgiler sundu, ardından mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı.


1887 HAK SAHİBİ İLE SÖZLEŞME İMZALANACAK


Yaklaşık bir buçuk saat süren programda süreç hakkında bilgiler sunan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, “2013 yılında Bakanlar Kurulu’nca alınan karar doğrultusunda afet riski taşıyan alanların kentsel dönüşümü konusunu sizlere arz etmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Kentsel Dönüşüm projemizin süreci, siz değerli hak sahiplerinin bu süreçte merak ettiği ne varsa konusunda uzman daire müdürümüz, mühendislerimiz, şehir plancılarımız, uzmanlarımız ile yanıtlayacak, varsa sıkıntılarınız çözüme kavuşturacağız.


350 bin metrekarelik bir alan üzerinde uygulayacağımız Kentsel Dönüşüm Projemizi kapsayan 1390 yapı bulunmakta. Bu 1390 yapıda 3312 dairede 1887 hak sahibimiz mevcut. Bizler önümüzdeki süreçte bu 1887 hak sahibimizle yani sizlerle sözleşmelerimizi imzalayarak 2016 yılının ilk aylarında ekiplerimizi sahaya indireceğiz.


TARİHİ GÜN 30 MART 2016


4 aşamadan oluşan Kentsel Dönüşüm projemizde ilk aşama olan hak sahiplerinin tespiti yapıldı. Bu aşamada mevcut yapıların durumu, değeri, hak sahiplerinin alacaklarının tespiti yapıldı. İkinci aşamada Kentsel Dönüşüm alanı ön projeleri hazırlandı ve bunların gereken tüm teknik çalışmaları yapıldı. Şu anda üçüncü aşamanın içerisindeyiz ve bu kapsamda hazırladığımız projelerimiz bakanlık onayına sunulmuş bulunuyor. Bu yıl sonu gelmeden onaylanmış olmasını beklediğimiz projelerimiz ile inşallah üçüncü safhamızı da bitirerek dördüncü ve son aşama olan inşaat sürecine girmiş bulunacağız.


120 iş günü içerisinde tamamlamayı planladığımız kentsel dönüşüm inşaat sürecimize inşallah 30 Mart 2016 günü başlayacağız. İlk kazmayı vurmayı planladığımız bu tarih şehrimizin geleceğe taşınma noktasında önemli bir adım olacak.


PROJEDE NELER OLACAK?


Kentsel Dönüşüm projemizin içerisinde öncelikli olarak sizlerin daha ferah bir ortamda ibadetlerinizi yapabilmeniz amacıyla büyük bir cami inşa edeceğiz. Ailelerinizle rahatlıkla dolaşabileceğiniz süs havuzları, bitkilendirmeleri, yeşil alanları bol parklar yapacağız. Mahallemizi boydan boya çevreleyen yürüyüş yollarımız olacak. Geniş araç yolları inşa edeceğimiz mahallemizde bu araç yollarının her iki tarafında gençlerimizin rahatça dolaşabilecekleri bisiklet yolları yapacağız.


Şu an mahallemizin ihtiyaçlarını tam kapasiteli olarak karşılayamayan Şeyhoğlu ilkokulunu göz önünde bulundurarak, bunun yerine iki tane büyük okul inşa edeceğiz. Şu anda mahallemizde mevcut bulunan kapalı semt pazarını daha modern, daha kullanışlı bir hale getireceğiz. Ayrıca bir sağlık tesisi inşa edecek, ilgili makamlara tahsis edeceğiz. Bununla da kalmayarak bir sosyal tesis, bir karakol binası, dokuz adet park ve yeşil alan, spor alanları inşa edeceğiz.


ENGELLİ VATANDAŞLARA UYGUN PROJELER


Yaptığımız blokların hiçbirinin etrafına kale duvarı gibi duvar örmeyerek, yemyeşil alanlarla donatacağız. Binalarımızın ara mesafeleri geniş olarak tasarlandı. Bu sayede hem gün ışığından daha çok yararlanıyor hem de bina sakinlerinin mahremiyetini koruma noktasında önemli bir noktayı göz önünde bulundurmuş oluyoruz. Bu hizmetlerimizi yaparken Engelli vatandaşlarımızı da ihmal etmeyerek tesislerimizden yararlanabilecekleri şekilde projelendirdik. Binalarımızın içerisi son teknoloji asansörler, depreme dayanıklı perde kolonlar, hazır mutfak, çelik kapı, pvc pencereler ile son teknoloji kapı güvenlik sistemleri ile donatılacak.


Hak sahiplerimizin her biri ile ayrı ayrı görüşerek mevcut konumdaki yapılarının arsa değerleri üzerinden kuruşlandırılan alacakları ister nakit isterlerse de ev olarak temin edilecek.


Antakyamızı geleceğe taşıyacak bu büyük projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.


Başkan Kimyeci konuşmasının ardından vatandaşlarla uzun süre sohbet ederek proje hakkında merak ettikleri soruları tek tek yanıtladı.


İrade



Haber Sabah Güney Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarının devam ettiğini ve kısa zamanda çok yol kat ettiklerini söyledi.


Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kentsel dönüşüm projesinde çok yol kat ederek 3'üncü safhaya geçtiklerini açıkladı. Aylık değerlendirme toplantısında kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen ve bu konuda hazırladıkları projeleri, onaylanması için Ankara'ya gönderdiklerini belirten Başkan Kimyeci, ilk kazmanın 30 Mart 2016 tarihinde vurulacağı müjdesini verdi. 


DAHA YAŞANABİLİR KENT 

Projenin onaylanmasının ardından mülk sahipleriyle bir araya geleceklerini açıklayan Başkan Kimyeci, "Mülk sahipleriyle anlaştıktan sonra kentsel dönüşüm için ilk kazmayı 30 Mart 2016 tarihinde vurmuş olacağız. Böylece yapacağımız dönüşümle, daha yeşil, daha yaşanabilir, sosyal alanları, eğitim ve güvenlik sıkıntısı olmayan, insani tüm ihtiyaçların karşılanacağı bir alanı vatandaşlarımıza sunacağız" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM BUROSU 

Konu ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar için Kentsel Dönüşüm Bürosu açtıklarını kaydeden Başkan Kimyeci, "Bu noktada şehir planlama, mimar ve mühendis olmak üzere 4 tane uzmanımız hizmet veriyor" diye konuştu. 


İşgalcilere 1+1 konut 

İşgalci konumundaki vatandaşların konusunu da anlatan Başkan İsmail Kimyeci, "İşgalci olan vatandaşlarımızı da sosyal devlet sosyal belediyecilik kapsamında mağdur etmeden 1+1 de olsa başlarını sokabilecekleri bir konut sahibi yapacağız" dedi. 


Sabah Güney


Geri Dön