24 / 04 / 2024

Antalya Aksu Belediyesi'nin kiraladığı ormanlık alan mecliste!

Antalya Aksu Belediyesi'nin kiraladığı ormanlık alan mecliste!

Antalya Aksu Belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralanan bir ormanlık alana ve ihalesi meclis gündeminde taşındı. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



Antalya Aksu Belediyesi nin kiraladığı ormanlık alan mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Aksu Belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralanan bir ormanlık alana ve ihalesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Budak sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Budak önergesinde "Antalya Aksu Belediyesi tarafından Orman Bakanlığından 49 yıllığına kiralanan ve içinde çok sayıda işletmenin de bulunduğu 450 bin metrekarelik ormanlık alanın, belediye tarafından açılan kapalı teklif usulü ihale ile metrekaresi yıllık 1 TL'den Sena Tur Şirketi'ne 25 yıllığına ihale edilmiştir." dedi.

"15 Temmuz kahramanı Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adının verildiği ve içerisinde 2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 8 adet büfe, 7 adet yöresel ürünler satış ünitesi, 1 adet ipli macera alanı, 1 adet manej ve 1 adet paintball alanı gibi çok sayıda ticari ünitenin bulunduğu şehir ormanı, 500 bin muhammen bedel üzerinden ihaleye çıkılarak 510 bin TL'ye 25 yıllığına Sena Turizm Ltd. Şti.'ye ihale edilmiştir. İhaleyi alan firmanın aynı zamanda Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen Mart ayında gerçekleştirilen Konyaaltı sahili işletme ihalesini alan Alkoçlar-Sena Tur ortaklığındaki Sena Tur Ltd. Şti. olması da dikkat çekicidir." şeklinde açıklamalarda da bulunan Budak bu çerçevede 6 soru sordu.

Budak'ın soruları

1. Söz konusu ihalenin duyurusu ne zaman ve hangi yöntemle yapılmıştır?

2. Söz konusu ormanlık alanı Bakanlıktan 49 yıllığına kiralayan Aksu Belediyesi Orman Bakanlığına yıllık ne kadar ödeme yapmaktadır?

3. 450 bin metrekarelik ormanlık alanın 25 yıl süre ile dönümü 1.150 TL'ye, metrekaresi 1 TL 15 kuruşa ihale edilmesi kamu çıkarlarına uygun mudur? İhaleden belediyenin elde edeceği gelir ne olacaktır?

4. Şehir ormanında bulunan ticari ünitelerin işletilmesinden belediyenin alacağı pay var mıdır varsa ne kadardır?

5. Sadece bir firmanın katıldığı ihalede kamu yararını gözeten rekabet şartları oluşmuş mudur? Oluşmamış ise ihale iptal edilecek midir?

 


Geri Dön