19 / 04 / 2024

Antalya Aksu'da icradan satılık 2 otel!

Antalya Aksu'da icradan satılık 2 otel!

Antalya Aksu ilçesinde turistik tesis bölgesinde bulunan 2 otel, Antalya 4. İcra Dairesi tarafından 3 Haziran 2015 günü saat 14:00 ile 15:00 arası ihale ediliyor.



Antalya Aksu ilçesinde turistik tesis bölgesinde bulunan 2 otel, Antalya 4. İcra Dairesi tarafından 719 milyon 750 bin 650 TL'ye satışa çıkarılıyor. Taşınmazların ihalesi açık artırma usulüyle Antalya 4. İcra Müdürlüğü'nde yapılacaktır!


1 NO’LU TAŞINMAZIN


Özellikleri: Antalya İl, Aksu İlçe, 12722 Ada No, 6 Parsel No, KUNDU Köyünde kain, Satışa konu 93.064,87 m2 Taşınmaz Her ne kadar Tapuda Arsa olarak geçmekte ise de üzerinde Fiilen OTEL Olarak kullanılan Turistik yapı vardır.


SATIŞA KONU 6 PARSEL ÜZERİNDEKİ TURİSTİK TESİS OLAN TAŞINMAZIN VASIF VE ÖZELLİKLERİ


36.856764° N, 30.919979° E coğrafi koordinatlarındaki tesis Aksu ilçe Merkezinin güneyinde, Kundu Turistik Tesisler Bölgesinin doğu ucunda bulunmaktadır. Tesis 93.064,87 m2 arazi üzerine kurulmuştur.


27.04.2005 tarih, 9943 sayılı Turizm İşletme Belgesine göre, tesis bünyesinde: 365 adet 2 yataklı Standart oda, 146 adet 2 yataklı Süit oda, 43 adet 4 yataklı Süit oda, 6 adet 2 yataklı Bedensel Engelli odası, 5 adet 4 yataklı Süit Villa, 1 adet 12 yataklı Apart bulunmaktadır. Toplam yatak kapasitesi 1.238 yatak olarak belirtilmiştir.900 kişi kapasiteli 1. Sınıf lokanta, 604, 284, 264, 106, 100, 94, 88, 48, 44 ve 23 kişi kapasiteli 10 adet Alakart Lokanta, 3 adet 100 kişilik Amerikan Bar, 2 adet Havuz Bar, 5 adet Vitamin Bar, 2 adet Snack Bar, 500 kişi kapasiteli Gece Kulübü, 1500 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, 830 kişi kapasiteli Konferans Salonu, 1 adet 60 kişi kapasiteli, 1 adet 25 kişi kapasiteli, 4 adet 50 kişi kapasiteli, 2 adet 30 kişi kapasiteli, 4 adet 55 kişi kapasiteli, 4 adet 65 kişi kapasiteli olmak üzere toplam 16 adet toplantı salonu, 65 kişi kapasiteli Sinema Salonu, Bovvling Salonu, Mini Kulüp, 2 adet açık yüzme havuzu, 2 adet kapalı yüzme havuzu, squash, aletli jimnastik salonu, su sporları, çalışma ofisi, 22 adet satış ünitesi, 40 araç kapasiteli kapalı otopark, 105 araç kapasiteli açık otopark ve SPA Ünitesi bulunmaktadır. SPA Ünitesi içerisinde, 3 adettürk hamamı, 8 adet sauna, 7 adet buhar odası, 2 adet kar odası ve masaj üniteleri mevcuttur.


Otele giriş kuzeybatı yönünden sıcak asfalt yol ile sağlanmaktadır. Büyük bir karşılama takı ile tesise girildiğinde, yolların granit küp taş, kaldırımların beton malzeme ile inşa edildiği görülmektedir. Bunlardan başka giriş kısmının peyzaj ve ışıklandırmasının tam olduğu söylenebilir. Tesis Dolmabahçe Sarayı, Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası olmak üzere 3 ana otel bloğu, kız kulesi bloğu ve villalardan oluşmaktadır.




1. GENEL MEKANLAR


1.1. LOBİ: Lobi bölümünde, resepsiyon ve bekleme alanı mevcuttur. 5. kata kadar yükselen galeri boşluğu bulunan lobide zeminler motif işlemeli mermer, duvarlar motif işlemeli saten boyakaplıdır. Lobi bölümünde ve bekleme alanlarında mermer kaplıdır. Tavanlarda altın kaplamalı motif işlemeler bulunmaktadır.


1.2RESTAURANTLAR


1.2.1 BOSPHOROUS (ANA) RESTAURANT: Giriş bloğunun bodrum katında bulunmaktadır. 2 ayrı açık servis alam, salonu ve teras bölümleri mevcuttur. Salon zemini mermer, duvarlar saten boya kaplıdır. Teras bölümünde zeminler seramiktir.


1.2.2 AOUMARİNE RESTAURANT: Kızkulesi bloğunun bodrum katında bulunmaktadır. Deniz ürünleri servisi yapılan restaurant duvarları akvaryuma bakmaktadır. Tüm zeminler mermer, duvarlar saten boya kaplıdır.


1.2.3 LA CUCİNA RESTAURANT: Kızkulesi bloğunun giriş katında bulunmaktadır. İtalyan muutfağı konseptiyle hizmet vermektedir. Restaurantm havuza bakan bölümünde teras alanı mevcuttur. Restaurant zeminleri mermer, duvarlar saten boya kaplıdır.


1.2.4 OİSHİİ RESTAURANT: Kızkulesi bloğunun teras katında bulunmaktadır. Japon mutfağı konseptiyle hizmet vermektedir.


1.3. BARLAR: Tesis bünyesinde Onyx Bar, Tent Bar, Shark’s Cofee, Theatro Bar, Scorpion Lounge, Jazz Bar, Vitamin Bar, Monkey Club, Havuz Bar ve Şarap Mahzeni olarak isimlendirilmiş, farklı konseptlerde hizmet veren barlar mevcuttur.


1.4. SPA MERKEZİ: Spa merkezi girişinde resepsiyon bölümü bulunmaktadır. SPA merkezi bünyesinde, kapalı havuz, 3 adet türk hamamı, 8 adet sauna, 7 adet buhar odası, 2 adet kar odası ve masaj üniteleri, Executive Spa salonu, Thallasso Terapi bölümleri mevcuttur.


1.5. TOPLANTI SALONLARI: Tesis bünyesinde, Anadolu Yakası bloğun bodrum katında, 5461 metrekare toplam alana sahip olup, 1200 ve 800 kişi kapasiteli 2 adet balo salonu, 17 toplantı odası, 18 kişilik bir sinema ve 3 farklı fuayesi bulunmaktadır.


1.6. HAVUZLAR: Tesis bünyesindeki 7 adet açık yüzme havuzu ve otel giriş bölümünde 1 adet fıskiyeli süs havuzu bulunmaktadır.


2.   ODALAR: Tesis bünyesinde 271 adet Süperior oda, 32 adet Premium oda, 16 adet Deluxe Süit oda, 38 adet Grand Hamam Süit Oda, 38 adet Executive Süit oda, 41 adet Junior Süit oda, 3 adet Grand Junior Süit oda, 30 adet Garden Süit oda, 40 adet Grand Deluxe Dubleks oda, 4 adet Presidential Suites oda ve 2 adet Royal Süit oda bulunmaktadır.





OTELİN MAKİNA TESİSATI YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRME : 



1-ISITMA, SOĞUTMA ve HAVALANDIRMA


Otelin ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemi ,E blokun bodrumundaki BUDERUS kalorifer kazanları ve vidalı INVERTER soğutma gurubundaki (ehiller) suyun, çok sayıda operasyonel ve biribirine geçmeli sistemlerden geçirilerek, VAV üniteli klima santrallarınm hava kanalları ve Fan-Coıl lerle yaşam alanları iklimlendirilmekte, yaşam alanlarında bozulan hava, emme aspiratörleri ve hava kanallarıyla deşarj edilmektedir. Sistem otomasyonlu olarak izlenip, uzaktan lokal müdahaleler yapılabilir donanımlı olup, frekans konvertörlü pompalar kullanılmaktadır.


A)ISITMA


a- Kalorifer kazanları 3 Ad X3050 KW


b- Isıtma Sirkülasyon pompaları, akümülasyon ve eşanjör pompalan c- Boylerleler, kondens ve degazörler, genleşme tankları, akümülasyon tankları d- Plakalı Eşanjorler


e- Vanalar (küresel, sürgülü, motorlu ve FCU vanaları), emniyet ve kontrol cihazları f- Fan-coıller g- Brülörler


h- Isıtma kollektörleri, borular ve izolasyon


ı- Buhar jeneratörleri, buhar tesisatı, otomatik kontrol ve emniyet armatürleri 




B)SOĞUTMA


a- Chiler.. 2 AdX 3750 KW, ehiller pompaları


b- Soğutma kuleleri 3AdX3500KW, kule pompaları


C- Vanalar (küresel, sürgülü ve üç yollu vanalar), emniyet ve kontrol cihazları


d- Soğutma boruları .genleşme tankları, kollektörler ve izolasyon





C- HAVALANDIRMA


a- Klima santralları,hava kanallan, VAV ve CAV üniteler b- Hücreli aspiratörler, vantilatörler kanal tipi fanlar


c- Menfezler, damperler, anemostadlar, hava yönlendiriciler, debi ayar cihazları ve difüzörler




2-SU HAZIRLAMA (SIHHİ TESİSAT)


a- Su Yumuşatma, reçine tankları, aktif karbon filtreleri, kum filtreleri, seperatör fifreleri,


b- osmos cihazları, UV sterilizatörleri, karsı basınç tankları, pompa ve diğer armatürler


c- Kullanım suyu hidroforları, kollektörler, borulama, emniyet ve kontrol cihazları d- Bahçe sulama (hidroforlar, pompalar, borulama ve sprinkler)


3-YANGIN: Yangın pompaları, tanklar, borulama, basmçlandırma, emniyet ve armatürleri c- Yangın dolapları, yangın hidrantları ve yangın sprinkleri


4-MUTFAK: İki ana mutfak çok sayıda bölüm mutfakları ve özellikli (İtalyan, Faransız, japon, tahi vs) mutfaklardan oluşan sistemde, ağırlıklı olarak ELEKTROLUX marka, endüstriyel ve konvansiyonel mutfak üniteleri kullanılmıştır, a- Hazırlama gururbu, hamur yoğurma makinaları, sebze yıkama ve doğrama makinaları vs.


b- Pişirme gurubu,ekmek ve pasta pişrme üniteleri, devrilir tavalar, elektrikli ve gazlı fırınlar, davlumbazlar, yer ocakları


c- Soğuk odalar, buz makinaları, kar makinaları, soğutucular (mini soğutucular, tezgah tip, vitrin tipi ve dik tip soğutucular), hızlı ve şok soğutucular


f- Mutfak Tezgahları ve raflar paslanmaz çelik ve polietilen tablalı tezgahlar


d- Bulaşık yıkama makinaları (giyotin, konveyörlü, tezgah altı ve bardak yıkama

tipinde)


g- Mutfak gereçleri (robotlar, kesme, dilimle, kıyma makinaları, mikserler, tost makinaları vs)


h- Ekmek ve pasta pişime üniteleri, konveksiyonlu fınnlar ve pizza fırınları, hamur yoğurma, ekmek kesme ve doğrama makinaları ve diğer ekipmanlar,  Elektrikli ve gazlı benmariler, teşhir dolapları, kokteyl üniteleri, meyve salata servis üniteleri banket arabaları ve diğer ekipmanlar, 


j- çöp üniteleri ve vakum


5-ÇAMAŞIRHANE:  Ana çamaşırhane ve çok sayıda kısım çamaşırhanesinde, ağırlıklı olarak 


EKTROLUX marka endüstriyel ve evsel makinalar kullanılmıştır, 

a- Çamaşır yıkama makinaları (9 Kg dan 110 Kg kapasitelere kadar 10 Ad) 

b- Çamaşır kurutma makinaları (9 kg dan 110 kg kapasitelere kadar 10 Ad) 

c- S lindir, pres, robot ve diğer ütü makinaları. katlama makinaları, çeşitli dikiş makinaları

d- Kirli ve temiz toplama arabaları, raflar tezgahlar vs.


6- KOGENERASYON: 110O KVA x2 Ad Mekanik ve elektrik komple.


7-HAVUZLAR: Asya yakası ve Avrupa yakası arasında elips tarzında kanal havuzu, onun orasında devasa yüzme havuzu, Avrupa Yakası zeminde olimpik kapalı yüzme havuzu ,bütün havuzların altında, insanların ve servis araçlarının rahatlıkla geçebileceği tesisat galerileri ve 6 Ana istasyonda kum filtreleri, dozaj pompaları, çeş tli kimyasal ilave üniteleri., devridaim pompaları, jakuzi ve fıskiye pompaları, ı müziği uyumlu su oyun sistemleri, elektromekanik ve otomatik kontrol üniteleri, açık ve kapalı villa havuzlarının makina daireleri 


8- VİTRİFİYE;  1700 yataklı odalarda, ve otelin bütün birimlerindeki (restaurantlar, barlar, havuzlar, toplantı salonları, holler vs) Klozet ve takımları pisuvarlar,lavabolar, aynalar, eviyeler, duş tekneleri, jakuziler, bunların bataryaları banyo ve lavabo armatürleri ve aksesuarları,


9-PİSSU TESİSATI; PVC borular, pissu pompalan, yağmur ve drenaj pompaları, dalgıç tip pis ve kirli su pompaları


10-DOĞALGAZ TESİSATI; Çelik çekme borular, regülatörler, basınç düşürücüler, valiler uyarı ve ikaz armatürleri. Emniyet ve kontrol cihazları,



11-DENİZSUYUTEMİN ÜNİTESİ; Deniz dibinden 2.5 km mesafeden özel borular ve pompalarla temin edilerek, mekaniksel işlem ve flitrasyondan sonra tamamı akvaryumlarda, kısmen de SPA gene özellikli borular ve pompalarla dolaştırılmaktadadır.




PEYZAJ MİMARI YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRME :



Otel yetkililerine otelin peyzaj projesi sorulmuştur, ancak kendilerinde peyzaj projesi olmadığını, yapılan bitkisel peyzaj uygulamasının projeye göre yapılan bir uygulama olmadığım beyan etmişlerdir. Bu sebeple yapılan değerleme çalışmasında, otel bahçesinde bulunan bitki adedi, bitkilerin gelişmiş olması veyoğunluğundan dolayı adet sayımı yöntemi yerine m2 bazında hesaplanarak ekonomik değerleri belirtilmiştir.Dosya içeriğinin ve daha önceki bilirkişi raporlarının incelemesinde bahçe içerisinde sadece bitkisel peyzaj öğelerine yer verilmiştir. Ancak bahçede sert zeminler, spor alanları gibi yapısal peyzaj öğeleri de bulunmaktadır. Ayrıca otel dış duvarı üzerinde uygulaması yapılmış ve genel görünümü iyi durumda olandikey bahçe bulunmaktadır. Otel binası ve villalar dışında kalan bu alanlar da değerlemeye dahil edilmiş olup, otel yüzme havuzu, villalar yüzme havuzu ile otel girişinde bulunan kaskatlı havuz ve bu havuzlar üzerinde ve çevresinde

bulunan yapısal donatı elemanları ile otel alanı çevre duvarları ve aydınlatmasistemi, değerleme hesaplamasında inşaat değeri içerisine bırakılmıştır.




YAPISAL PEYZAJ :


Otel giriş kapısı bölgesinde, içerisinde yürüyüş yollan, yeşil alanları ve kafes Otel ile çevrilmiş şekilde yaklaşık 5.000 m2 alanda 1 adet hayvanat bahçesi p bulunmaktadır. Otel girişi alanda ve otel binası çevresi servis yollarında tüm b alanda küp granit uygulaması yapılmış, bu alanlar yanında küçük bir alan da ç beton parke taş uygulaması yapılmıştır. Küp granit taş uygulaması yapılan alan ) miktarı yaklaşık 14.000 m2dir.


Otel içerisinde havuz çevresinde yapılan oturma alanları, ahşap köprüler, tik T ağaç kaplama güneşlenme terasları ve diğer sert zemin uygulamaları inşaat ( değerlendirilmesine bırakılmıştır. Bunun haricinde otel sahil bölgesinde 3 adet etrafı kafes tel ile çevrili tartan zeminli tenis kortu bulunmaktadır. Tüm sert  zeminler ve diğer imalatlar kullanılan malzeme ve işçilik olarak iyi değerdedir.



BİTKİSEL PEYZAJ:


Otel bahçesinde bulunan ağaç, ağaççık ve çalı formlu bitkilerin hemen tamamı ithal, formu iyi ve kaliteli bitkilerdir. Bitkilerde uygulanan iyi bakım sonucunda genel olarak tüm bitkiler sağlıklı durumda olduğundan fonrı bozuklukları,hastalık ve zararlılardan kaynaklı hasarlar görülmemektedir. Bitkilerin yaşları oluşturulmasında etken olmuştur. Bahçede mevcut çalı formlu bitkilerin yoğunluğu sebebiyle bitki adetlerinin net olarak çıkarılma imkanı görülmemiştir. Bitkisel peyzaj uygulama alanı tüm peyzaj alanlan içerisinden sert zeminler ve çim alanlar düşülerek hesaplanmış ve yaklaşık 21.000 m2 olarak tespit edilmiştir. Otel bahçe duvarı üzerinde bulunan dikey bahçe sistemi yaklaşık 1250 m2 olarak belirlenmiştir.



SULAMA SİSTEMİ :


Otel bahçesinde yaklaşık 25.000 m2 lik alanda sprinkler sulama sistemi kullanılmıştır. Bunun haricinde yüzme havuzu çevresi alanlarda, otel duvarı altında bulunan bitki parterleri ile diğer çalı ve yer örtücü alanlarda damlama sulama sistemi kullanılmıştır. Tüm alanda sulama sisteminin çalışır vaziyette olduğu ve bitkilerin sağlıklı bir şekilde olduğu tespit edilmiştir.



ÇİM ALANLAR : 


Otel bahçesinde mevcut çim alanlar kontrol edilmiş, bahçede bulunan yaklaşık 25.000 m2 çim alanın tamamının hazır rulo çim uygulaması olduğu, çimin genel olarak kalitesinin ve genel durumunun iyi durumda olduğu tespit edilmiştir.



ELEKTRİK TESİSATI YÖNÜYLE DEĞERLENDİRME :



Otelin OG sistemi, 5 adet 2 MVA kuru tip trafo ile bu trafolara ait giriş-çıkış-ölçü hücrelerinden oluşmaktadır. Ayrıca tesiste, 4 adet 2250 kVA gücünde Caterpıller marka dizel jeneratör bulunmakta olup, jeneratörler senkron çalışmaktadır.Tesiste; 7 adeti servis olmak üzere, toplamda 37 adet Mitsubishi toI marka asansör mevcuttur. Asansörler, tam otomatik paslanmaz çelik kat ve kabin kapılı, müşteri asansörleri kapılar gold kaplama, kabin içi özel kaplamalı ve tavanlarda kristal avize aydınlatmalıdır, odalarının aydınlatmasında, dekoratif özel 4e yatak başı abajurler ile aplik armatürlerin kullanıldığı, odalarda, LCD TV, telefon makinesi, saç kurutma makinesinin mevcut olduğu ve ayrıca tüm odalarda enerji saver sisteminin bulunduğu, genel mahal aydınlatmalarında ise. el yapımı altın varak kaplamalı kristal avizeler, dekoratif spot ve aplikler v.b. aydınlatma elemanlarının kullanıldığı görülmüştür.Otelin alçak gerilim sisteminin piyasada itibar gören kaliteli malzemelerden oluştuğu, AG panolarında Merlin Gerin marka şalt malzeme ve modüler panoların kullanıldığı, UPS cihazlarının Masterguard marka olduğu görülmüştür.Tesiste, Mavigard marka akıllı Analog Yangın ihbar Santralleri, duman-gaz-sıcaklık dedektörleri, flaşörlü siren ve akıllı butonlar kullanılmıştır. Yangın sistemi, bir merkezden kontrol edilebilir özellikte otomasyona bağlı olarak çalışmakta ve bilgisayar üzerinden kumanda trı edilebilmektedir. Aynı şekilde elektrik sistemi de bir otomasyona bağlı olarak merkezden kontrol ve kumanda edilmektedir.


Tesiste, Siemens marka telefon santrali (Hipath4000 tipi), konsol ve telsiz tip telefonlar, İnteraktif TV Sistemi, tüm TV’lerin içerisinde monteli interaktif yayın kartları, merkezi bilgisayar ünitesi, sisteme ait tüm donanım ve aksesuarlar, otel odaları ve genel mekanlarda Philips, Bang Olufsen v.b.


Markalarda LCD, plazma televizyonlar, Uydun Yaym Sisteminde, SMATV marka uydu alıcıları, dağıtıcılar, modülatörler, çanak antenler, LNB’ler, Kapalı Devre Kamera Sisteminde, sabit, hareketli, renkli iç ve dış kameralar, cephe kameralar, izleme monitörleri, kayıt ünitelerinin mevcut olduğu görülmüştür.


Sinema salonu, bowling salonu, toplantı ve balo salonları, gece kulüpleri, restaurantlar, barlar ve tüm tesiste ses, ışık ve görüntü sistemi donanımları, mikserler, CD çalarlar, CD player ve mikserler, hoparlörler, amfiler, ışık kontrol ünitesi, spotlar ve ışık robotları, projeksiyon ve perdesi, DVD çalar ve oynatıcıları, mikrofonlar, sis ve kar makineleri mevcuttur. Süs ve Kaskat Havuzlarında otomasyon sistemleri, lazer ekip nanları, ana besleme ünitesi, gösteri ünitesi, tarayıcı kafaları bulunmaktadır.




Yüzölçümü : 93.064,87 m2 



Arsa Payı:  TAM


İmar Durumu : Satışa konu Taşınmazın üzerinde bulunduğu arsa vasfındaki taşınmaz Aksu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden alman 14.04.2014 tarih, 878/1783 nolu yazısına göre, T2 Turizm Tesis alanı içerisinde kalmaktadır. Yapılanma koşulları Emsal: 0.30 ve maksimum yükseklik, önceki onaylı planlarına uygun olarak yapılmış turizm tesislerinin yüksekliğini geçmeyecek ve sülietini bozmayacak şekilde, mimari proje ile belirlenir.


Kıymeti:650.000.000,00 TL


KDV Oranı:%18


Kaydındaki Şerhler: 1. TOPLUMUN YARARLANMASINA AYRILAN YAPI VE TURİZM TESİSİDİR.-AKSU BELEDİYESİ-ANTALYA (21.01.2013)


2. TOPLUMUN YARARLANMASINA AYRILAN YAPI VE TURİZM 

TESİSİDİR.-AKSU BELEDİYESİ-ANTALYA (22.11.2013)


3. TOPLUMUN YARARLANMASINA AYRILAN YAPI VE TURİZM TESİSİDİR. TURİZM BAKANLIĞI (23.12.2005)


TAŞINMAZ ÜZERİNDEKİ ŞERHLERLE YÜKÜMLÜ SATILACAKTIR.


1. Satış Günü: 03/06/2015 günü 14:00-14:10 arası


2. Satış Günü: 30/06/2015 günü 14:00 -14:10 arası


Satış Yeri: ANTALYA 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE



Antalya Aksu da icradan satılık 2 otel!




2 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri: Antalya İl, Aksu İlçe, 12722 Ada No, 7 Parsel No,


KUNDU Köyünde kain, 11.655,61 M2 Miktarlı Taşınmazda Borçlunun 1074213/1165561 hissesi


Satışa konu Taşınmaz Her ne kadar Tapuda Arsa olarak geçmekte ise de Üzerinde Fiilen OTEL Olarak kullanılan Turistik yapı vardır.


SATIŞA KONU 7 PARSEL ÜZERİNDEKİ TURİSTİK TESİS OLAN TAŞINMAZIN VASIF VE ÖZELLİKLERİ




Satışa Konu Taşınmaz 11.655,61 m2 yüzölçümüne sahip arsada borçlunun 1074213/1165561 Hissesi ve arsa üzerinde bulunan, betonarme karkas sistemde, ayrık nizamda, 5C yapı sınıfında inşa edilmiş 6 adet villa ve güvenlik binasıdır. 5 adet villa ticari amaçlı kullanılmakta, diğer villa ise özel kullanıma tahsis edilmiştir. Yapılan incelemelerde otel bünyesinde, hizmet amaçlı kullanılan villalar (VIP Villa) ve özel kullanımda olan villa (Private villa) olmak üzere iki farklı tipte inşa edildiği görülmüştür.


VİP Villa: Villalar zemin kat ve 1. kat olmak üzere 2 kattan oluşmaktadır. Zemin katta, 2 oda, 1 salon, 2 banyo, 2 hol, 1 wc ve 1 terastan; 1. katta, 2 oda, 2 banyo, 2 giyinme odası, 3 hol, 2 balkon ve 1 terastan oluşmaktadır. VİP villalar toplam 2.109 m2 kapalı alana sahiptir. Villa içerisinde oda ve salon zeminleri 1. sınıf ahşap parke, duvarları saten boyalıdır. Islak hacim zeminleri ve duvarları mermer kaplıdır. Giriş kapıları çelik kapı, iç kapıları amerikan panel kapıdır. Pencere doğramaları PVCdır.


Private Villa: Bodrum kat, zemin kat, 1. normal kat ve çatı kat olmak üzere 4 kattan oluşmaktadır. Bodrum katta, kapalı havuz, hamam, sauna, mutfak, tekno merkez ve 4 adet duş-wc; Zemin katta, giriş holü, ana hol, salon, yemek odası, mutfak, vestiyer, 3 wc ve terastan; 1. katta, 4 süit oda, 3 yatak odası ve yatak holünden; çatı katta, yemek salonu, oturma odası, barbekü odası, mutfak, 2 depo, bay-bayan wc, teknik oda ve 4 terastan oluşmaktadır. Private villa toplam 4.085 m2 alana sahiptir.


Villa içerisinde oda ve salon zeminleri 1. sınıf ahşap parke, duvarları saten boyalıdır. Islak hacim zeminleri ve duvarları mermer kaplıdır. Giriş kapıları çelik kapı, iç kapıları amerikan panel kapıdır. Pencere doğramaları PVC dir.


Güvenlik binası: Zemin kat ve 1 normal kattan oluşmaktadır. Toplam 222 m2 alana sahiptir.


TEKNİK DEĞERLEME


TAŞINMAZ ÜZERİNDEKİ VİLLALARIN MEKANİK TESİSAT YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRMESİ


-Isıtma ve Soğutma Fan-Coılleri, borular, vanalar, OK sistemleri ve otomasyon


-Mutfak Tesisatı, Pişrme, hazırlama ve soğutucu dolaplardan oluşan, her tür mutfak gereçleri ile tamamlanmış mutfak kompleksi, barlar, kat mutfakları, çamaşır ve bulaşık makinaları


-Sıhhi Tesisat, Hilton lavabolar, banyolar, tuvaletler, jakuziler ve bunların altın kaplama armatürleri


-Havuz Tesisatı: Bu villaya ait kapalı ve açık havuz ve makine dairesi kompleksi PEYZAJ RAPORU


Otel yetkililerine otelin peyzaj projesi sorulmuştur, ancak kendilerinde peyzaj projesi olmadığını, yapılan bitkisel peyzaj uygulamasının projeye göre yapılan bir uygulama olmadığını beyan etmişlerdir. Bu sebeple yapılan değerleme çalışmasında, otel bahçesinde bulunan bitki adedi, bitkilerin gelişmiş olması ve yoğunluğundan dolayı adet sayımı yöntemi yerine m2 bazında hesaplanarak ekonomik değerleri belirtilmiştir.




YAPISAL PEYZAJ :


Otel 7 parsel bölgesinde 5 adet villa çevresinde ve özel villaya bağlantı yollarında küp granit taş uygulaması yapılmıştır. Bu villaların otel ile olan servis yollarında da aynı malzeme kullanılmıştır. Küp granit taş uygulaması yapılan alan miktarı yaklaşık 550 m2 dir.


5 adet villanın ortak kullanımında yüzme havuzu mevcuttur. Özel villanın bulunduğu bahçede bu villanın kullanımına ait açık havuz mevcuttur. Alanda uygulanan tüm sert zeminler ve diğer imalatlar kullanılan malzeme ve işçilik olarak iyi değerdedir.



BİTKİSEL PEYZAJ:


Otel 7 parsel bahçesinde bulunan ağaç, ağaççık ve çalı formlu bitkilerin hemen tamamı ithal, formu iyi ve kaliteli bitkilerdir. Bitkilerde uygulanan iyi bakım sonucunda genel olarak tüm bitkiler sağlıklı durumda olduğundan form bozuklukları, hastalık ve zararlılardan kaynaklı hasarlar görülmemektedir. Bitkisel peyzaj uygulama alanı tüm peyzaj alanları içerisinden sert zeminler ve çim alanlar düşülerek hesaplanmış ve yaklaşık 2.200 m2 olarak tespit edilmiştir. 

SULAMA SİSTEMİ :


Otel 7 parsel bahçesinde yaklaşık 9.000 m2 lik alanda sprinkler sulama sistemi kullanılmıştır. Tüm alanda sulama sisteminin çalışır vaziyette olduğu ve bitkilerin sağlıklı bir şekilde olduğu tespit edilmiştir.


ÇİM ALANLAR :


Otel 7 parsel bahçesinde mevcut çim alanlar kontrol edilmiş, bahçede bulunan yaklaşık 9.000 m2 çim alanın tamamının hazır rulo çim uygulaması olduğu, çimin genel olarak kalitesinin ve genel durumunun iyi durumda olduğu tespit edilmiştir.



Yüzölçümü: 11.655,61 m2


Arsa Payı: 1074213/1165561 hissesi


İmar Durumu : Satışa konu Taşınmazın üzerinde bulunduğu arsa vasfmdaki taşınmazda borçlunun 1074213/1165561 hissesi Aksu Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğünden alınan 14.04.2014 tarih, 878/1783 nolu yazısına göre, T2 Turizm Tesis alanı içerisinde kalmaktadır. Yapılanma koşulları Emsal: 0.30 ve maksimum yükseklik, önceki onaylı planlarına uygun olarak yapılmış turizm tesislerinin yüksekliğini geçmeyecek ve sülietini bozmayacak şekilde, mimari proje ile belirlenir.


Kıymeti: 69.750.650,00 TL


KDV Oranı: %18


Kaydındaki Şerhler: 1. TOPLUMUN YARARLANMASINA AYRILAN YAPI VE TURİZM TESİSİDİR.-AKSU BELEDİYESİ-ANTALYA (21.01.2013)


2.TOPLUMUN YARARLANMASINA AYRILAN YAPI VE TURİZM TESİSİDİR.-AKSU BELEDİYESİ-ANTALYA (22.11.2013)


3.TOPLUMUN YARARLANMASINA AYRILAN YAPI VE TURİZM TESİSİDİR. TURİZM BAKANLIĞI (23.12.2005)


TAŞINMAZ ÜZERİNDEKİ ŞERHLERLE YÜKÜMLÜ SATILACAKTIR


1.Satış Günü : 03/06/2015 günü 14:50-15:00 arası


2.Satış Günü : 30/06/2015 günü 14:50 -15:00 arası


Satış Yeri: ANTALYA 4.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE






Satış Şartları:


1-ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde 'airemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça aylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-      Satış Bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas anununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha onra ihale bedelini yatılmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm lıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve iğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, hale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil lunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-     Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup ideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-     Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş yılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/3209 Esas sayılı dosya umarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 25/03/2015


Geri Dön