20 / 04 / 2024

Antalya Arena 26 Ekim'de açılacak!

Antalya Arena 26 Ekim'de açılacak!

Antalyaspor'un 33 Bin kişilik yeni stadında çimlerin futbol oynamaya hazır olmaması nedeniyle suni güneşlendirme ve havalandırma sistemiyle güçlendirmesi yapılan zeminin 26 Ekim'deki Beşiktaş maçına yetiştirilmesi hedefleniyor.



Antalyaspor'un 33 bin kişilik yeni stadında çim güçlendirme, koltuk montajı işlemleri devam ederken kulüp yönetimi, saha zemininde çimlerin futbol oynamaya hazır olmaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadı. Sahanın güney bölümünün yeterince güneş görmemesi sonucu çimin yetişmediği belirtildi.


'NET CEVAP BEKLİYORUZ'

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gencer, yüklenici firma yetkililerinin, kendilerine 1 ay önce Medicana Sivasspor maçına kadar stadın tamamen hazır olacağını belirttiklerini söyledi. Başkan Gencer, statta çimlerin maç oynamaya hazır olmadığına dile getirdi, "Bu konu ile ilgili yetkililerden net cevap bekliyoruz. Şu anda Antalyaspor seyircisi cezalandırılıyor. Taahhüdün yerine getirilemenin nedenin aydınlatmasını istiyoruz" dedi.


"2-5 HAFTA ARASI"

Stadın proje müdürü Yaşar Aydın ise zeminin güney bölümündeki 8 metrelik alanda güneşin yetersiz olması nedeniyle çimin diğer bölgelerle aynı oranda büyümediğini söyledi. Yaşar Aydın, uzmanların çimin Sivasspor maçına yetişmeyeceğini bildirdiğini, sorunlu bölgede suni güneşlendirme ve havalandırma sistemi ile çimin güçlendirildiğini dile getirdi. Sorunlu bölgeye uzmanlar tarafından özel ilaç, vitamin uygulaması da yapıldığını belirten Yaşar Aydın, şunları söyledi:"Suni güneşlendirme yapılan bölgede çimlerin ne kadar sürede hazır hale geleceği önceden kestirilemiyor. Çimleri zayıf kalan bölgenin diğer bölgeler gibi olma süresi 2-5 hafta arası değişebilir. Yapının mimarisi gereği güney bölgede 7-8 metre sorunlu bölge var. Çime başlamadan o bölgede sorun yaşayacağımızı biliyorduk. Çimi büyütmek için özel mücadele veriliyor. Maç yarın olsa oynanabilir. Ancak Medicana Sivasspor maçı oynanırsa belli bir seviyeye getirdiğimiz çim, zarar görür. Bu yanlış 2 sene önce Mersin'de yapılmış. Sonucunda zemin sıkıntısı yaşanmıştı. Biz 1-2 hafta sabır gösterip, Türkiye'nin en iyi zemini olmasını istiyoruz. Korkulacak bir durum yok, o bölümü riske atıp bütün yaptığımız işe zarar vermek istemiyoruz."


Haber Antalya Gazetesi


Geri Dön