26 / 04 / 2024

Antalya Balbey Yenileme Projesi halka açıldı!

Antalya Balbey Yenileme Projesi halka açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Balbey Projesi’ne ortak akılla çözüm bulmak için bir halk buluşması yaptı. Antalya Balbey Mahallesi Koruma Eksenli Yenileme Projesi’nin konuşulduğu toplantıda vatandaşların, görüş ve talepleri dinlendi. 



Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleştirilen Balbey Halk Buluşması’na Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Büyükşehir Meclis Üyesi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Hacıarifoğlu, Başdanışman Cem Oğuz, Başkan Danışmanı Şehir Plancısı Alper Gökçay, Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Sarıhan, ANTEPE Genel Müdürü İsmail Erdoğmuş, Kent Estetiği Daire Başkanı Barış Soykam, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Hüsamettin Elmas, İmar Şube Müdürü Süleyman Kocabaş, Balbey Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, Bal-Der üyeleri, Kent Konseyi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, toplantıda, projeyle ilgili süreç anlatılarak, Balbey sakinlerinin görüşleri ve eleştirileri dinlendi. Projenin olgunlaşması için mahalle sakinlerinin öneri ve talepleri de masaya yatırıldı.

GİZLİ KAPAKLI ÇALIŞMA YAPMAYACAĞIZ

Başkan Muhittin Böcek toplantının açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, seçim bildirgesinde öncelik verdiği projelerden birinin de Balbey olduğunu söyleyerek, “Seçim sürecinde vatandaşlarımızdan gizli kapaklı bir çalışma yapmayacağız, planlı, kurallı, kimlikli kent için geliyoruz dedik. Haksızlığa uğrayan vatandaşlarımızın haklarını teslim edeceğimizi, bütün vatandaşlarımızın dertlerine derman olacağımızı söyledik. Herkesin belediye başkanı olarak sorunları çözeceğimizi ifade ettik. Balbey’i de çözeceğimizden hiç kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

ÖNERİLERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Muhittin Böcek, bugüne kadar Antalya Balbey için çivi çakan önceki belediye başkanları ve çalışma arkadaşlarına da teşekkürlerini sundu. Seçimden bugüne kadar geçen zamanda Balbey ile ilgili oluşturdukları teknik heyetin toplantılar yaparak, ilgili odalar ve STK’larla projeyi konuştuğunu dile getiren Başkan Muhittin Böcek, “Bugün de belediyedeki çalışma arkadaşlarımla birlikte sizlerin projeyle ilgili önerilerinizi dinleyeceğiz. Sizin düşünce ve önerileriniz çok önemli” dedi.

YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Vatandaşların önerileri ve teknik ekibin çalışması doğrultusunda çok geçmeden ikinci bir halk buluşması yapacaklarını ile getiren Başkan Muhittin Böcek, “Bu buluşmanın sonunda Balbey için ne yapabileceğimizi birlikte göreceğiz. Proje nasıl devam edecek, yol haritasına birlikte karar vereceğiz. Sen ben yok biz varız, biz birlikte yaparız dedik. Balbey’de sizin haklarınızı koruyarak yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışacağım” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Gerçekleştirilen toplantında tek tek söz alan Balbey sakinleri, önceki plana yönelik eleştirilerini, öneri ve taleplerini de söyledi. Balbeyliler, halk buluşmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, katılımcı bir anlayışla Balbey projesi ile ilgili görüşlerini aldığı için Başkan Muhittin Böcek’e teşekkürlerini sundu.

 

Antalya Büyükşehir'den Balbey kamulaştırma açıklaması!


Geri Dön