20 / 04 / 2024

Antalya Boğaçayı Marine Projesi arsa ve daire fiyatlarını uçurdu!

Antalya Boğaçayı Marine Projesi arsa ve daire fiyatlarını uçurdu!

Boğaçayı Marine Projesi’nin, Antalya’nın incisi niteliğinde olacağını belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, “Mega proje kentimize değer katacaktır.



Boğaçayı Marine Projesi’nin, Antalya’nın incisi niteliğinde olacağını belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, “Mega proje kentimize değer katacaktır. Proje neticesinde bölgedeki arsa ve daire fiyatlarındaki artışları ve imara açılmış yerlerin villa inşaatlarıyla dolup taştığını gözlemleyebiliyoruz ” dedi.


 “PROJE İLE HALKIMIZ DENİZİ YAŞAYACAKTIR”

Projelerle birlikte kentin cazibesinin arttırabileceğini ifade eden Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, “Turizm Antalya’nın olmazsa olmasıdır. Türkiye nezdinde Antalya turizme açılan bir pencere olduğuna göre, yılda yaklaşık 11 milyon turisti şehrimizde ağırladığımıza gibi nedenlerden dolayı kentimizin alt yapı, üst yapı ve projelerini daha düzenli ve planlı yapmalıyız. Son dönemlerde ‘Mega Proje’ diye adlandırılan Boğaçayı projesi Antalya ve ülkemiz adına sevindirici bir gelişmedir. Bu projeyle birlikte Antalya’nın değerinin artması demektir. Boğaçayı projesi Antalya’nın ikinci marina projesidir. Denize bakmakla denizi yaşamak farklı durumlar. Projeyle birlikte vatandaşlarımız denizi yaşayacaklardır” dedi.


“ARSA VE DAİRE FİYATLARI ARTTI”

Boğaçayı projesiyle birlikte bölgede arsa ve daire fiyatlarının arttacağını belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, “Denizin içeriye taşınması ve sahil bandın 40 km daha uzatılması turizm ve kent için sevindirici gelişmedir. Boğaçayı ile denizciliğin gelişmesi ve turizmin olumlu etkilenmesi bekleniyor. Müteahhitler olarak o bölgenin inşaat sektörü açısında projeyle gelişeceğini vurguluyoruz. Bölgenin emlak değerinin yükseleceğini öngörüyoruz. Şuan incelendiği zaman Boğaçayı projesine yakın imara açılmış yerlerin villa inşaatlarıyla dolup taştığını gözlemleyebiliyoruz. Proje çerçevesinde hem yeşil alanların bol olduğu hemde  sakin bir yaşam alanı olması nedeniyle terçih ediliyor. Proje neticesinde bölgedeki arsa ve daire fiyatlarında ise artışların olacağı öngörülüyor” diye konuştu.


“MEGA PROJESİ ANTALYA’NIN İNCİSİ OLACAK”

Mega projenin diğer projelerle entegre edilmesi gerektiğini vurgulayan Karataş, “Proje nehrin debisini derinleştirmek ve denizi içeri alarak Antalya sahilini genişleterek kentimize değer katacaktır.  Bu kapsamda büyük bir yat limanı 40 kilometrelik yeni bir sahil ve güzel bir aktivite alanı oluşturulacaktır. Büyük yatırım ile birlikte şehrimizin merkezine binlerce turist çekilecektir.Günümüzde 6 km olan Konyaaltı Plajı, Boğaçay Marina Projesi ile 40 km uzunluğuna ulaşacak olması projenin ne kadar  önemli bir yatırım olduğunu gösteriyor. Denizin içereyi çekilerek hem turizmin hem de su sporların yapılmasına imkan sağlayacak. Antalya turizmin incisidir bu mega projede Antalya’nın incisi olacaktır. Bu proje sadece ülkemizde tanıtımı sınırlı kalmasın dünya fuar organizasyonlarında tanıtılması gerekiyor. Yani projeye müşteri çekilmesi son derece önemlidir. Tünek Tepe projesi ile Mega projenin birleştirilmesiyle yatırımların birlikte entegre edilmesi gerekmektedir. Bu iki proje ile turizmin şehrin içerisine çekmiş oluruz” şeklinde konuştu. 



Antalya Gazete Bir



Haber Antalya Hilal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bölgelerde projelerin açıklanması ile birlikte fiyatlar artmaya başlıyor. Ali Çetinkaya ve Şarampol projelerinin adı dahi bölgedeki konut fiyatlarının artmasına yeterken Boğaçayı projesi ile birlikte bölgedeki konutlar neredeyse bulunmaz hint kumaşı gibi değer kazandı. Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, her projenin kazananının Antalya olduğuna dikkat çekerken “Antalya bizler açısından çok özel bir şehir ve Antalya her türlü hizmetin en iyisine layıktır” dedi.


SAHİL 40 KİLOMETRE UZAYACAK


Denizin içeriye taşınması ve sahil bandın 40 kilometre daha uzatılması gündemde iken Başkan Karataş, Boğaçayı Projesi ile Tünektepe Projesi’nin birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Karataş, “Günümüzde 6 kilometre olan Konyaaltı Plajı, Boğaçay Marina Projesi ile 40 kilometre uzunluğuna ulaşacak olması projenin ne kadar önemli bir yatırım olduğunu gösteriyor. Denizin içeriye çekilerek hem turizmin hem de su sporların yapılmasına imkan sağlayacak” şeklinde konuştu.


Boğaçayı Marine Projesi’nin, Antalya’nın incisi niteliğinde olacağını söyleyen Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, “Projeler Antalya’mıza hem güzellik hem de değer katıyor” dedi.


Şarampol projesi ve Ali Çetinkaya projelerinin açıklanması dahi bölgedeki konut fiyatlarının artmasına yeterli olurken aynı şekilde Boğaçayı projesi de Konyaaltı bölgesindeki fiyatları adeta uçurdu.“Mega proje kentimize değer katacaktır diyen Karataş, “Proje neticesinde bölgedeki arsa ve daire fiyatlarındaki artışları ve imara açılmış yerlerin villa inşaatlarıyla dolup taştığını gözlemleyebiliyoruz ” ifadesini kullandı.


SAHİL 40 KM UZAYACAK


“Denizin içeriye taşınması ve sahil bandın 40 kilometre daha uzatılması turizm ve kent için sevindirici gelişmedir” diyen Deniz Karataş, “Proje neticesinde bölgedeki arsa ve daire fiyatlarında ise artışların olacağı öngörülüyor Müteahhitler olarak o bölgenin inşaat sektörü açısında projeyle gelişeceğini vurguluyoruz. Bölgenin emlak değerinin yükseleceğini öngörüyoruz. Şuan incelendiği zaman Boğaçayı projesine yakın imara açılmış yerlerin villa inşaatlarıyla dolup taştığını gözlemleyebiliyoruz” şeklinde konuştu.


TÜNEK TEPE İLE ENTEGRE EDİLMELİ


Büyük bir yat limanı ile 40 kilometrelik yeni bir sahil, güzel bir aktivite alanı oluşturulacağını kaydeden Antalya İnşaat Müteahhitleri Dernek Başkanı Deniz Karataş, “Büyük yatırım ile birlikte şehrimizin merkezine binlerce turist çekilecektir. Bu proje sadece ülkemizde tanıtımı sınırlı kalmasın dünya fuar organizasyonlarında tanıtılması gerekiyor. Tünek Tepe projesi ile Mega projenin birleştirilmesiyle yatırımların birlikte entegre edilmesi gerekmektedir. Bu iki proje ile turizmin şehrin içerisine çekmiş oluruz. Günümüzde 6 kilometre olan Konyaaltı Plajı, Boğaçay Marina Projesi ile 40 kilometre uzunluğuna ulaşacak olması projenin ne kadar  önemli bir yatırım olduğunu gösteriyor. Denizin içeriye çekilerek hem turizmin hem de su sporların yapılmasına imkan sağlayacak. Antalya turizmin incisidir bu mega projede Antalya’nın incisi olacaktır” dedi.


DENİZE BAKMAK VE YAŞAMAK AYRI ŞEYLER


Antalya denilince ilk akla gelenin turizm olduğuna işaret eden Başkan Karataş şu ifadeler yer verdi; “Boğaçayı projesi Antalya’nın ikinci marina projesidir. Türkiye nezdinde Antalya turizme açılan bir pencere olduğuna göre, yılda yaklaşık 11 milyon turisti şehrimizde ağırladığımıza gibi nedenlerden dolayı kentimizin alt yapı, üst yapı ve projelerini daha düzenli ve planlı yapmalıyız. Bu projeyle birlikte Antalya’nın değerinin artması demektir. Denize bakmakla denizi yaşamak farklı durumlar. Projeyle birlikte vatandaşlarımız denizi yaşayacaklardır.”


Antalya Hilal/ Yalçın KÜÇÜK


Geri Dön