29 / 03 / 2024

Antalya Doğa Koleji icradan satıldı!

Antalya Doğa Koleji icradan satıldı!

Antalya'da kredi borcuna karşılık ipotek gösterilen Bayındır Mahallesi'ndeki Ataç Grubu'na ait okul, icra yoluyla 19 milyon 550 bin lira bedelle satıldı.



Antalya'da 1980 yılında kentin ileri gelen isimlerinin yer aldığı 56 ortakla kurulup 1999 yılında ATAÇ Grubu'na çoğunluk hisseleri satılan kentin ilk özel okulu Antalya Koleji, yaklaşık üç yıl önce Doğa Koleji'ne kiraya verildi. Okulda halen 2 bin civarında öğrenci eğitim görüyor. Toplam 10 bin 635 metrekare büyüklüğünde arsa üzerine inşa edilmiş okulda, hazırlık, ilk, orta lise ve fen lisesi düzeyinde eğitim veriliyor. 


Alacaklı bankanın talebi üzerine İstanbul 10'uncu İcra Müdürlüğü'nün talimatıyla Antalya 6'ncı İcra Müdürlüğü'nce satışa çıkarılan okulun dört ayrı bloktan oluşan binası ile yüzme havuzu gibi üniteler bulunuyor. Toplam 23 milyon 394 bin lira değer biçilen okul, 29 Aralık günü yapılan birinci ihalede satıldı. 11 milyon 777 bin lira başlangıç bedeli üzerinden satışa çıkartılan okulun ihalesine alacaklı bankanın avukatı ile Demir İnşaat ile Metro Gayrimenkul şirketi katıldı. Son dakikaları oldukça çekişmeli geçen ihaleyi, borçlu şirketten de iki yetkili izledi. 


6'ıncı İcra Müdürlüğü önünde gerçekleşen ihalede Metro Gayrimenkul AŞ., 17 milyon 901 bin liralık tekliften sonra yarıştan çekildi. İhalede alacaklı vekili Abdullah Gökmen 19 milyon 500 bin liralık tekliften sonra artırım yapmadı. Demir Grup adına ihaleye katılan Celal Yıldırım ise 19 milyon 550 bin liralık teklifte bulundu. İhaleyi, bu teklifle İstanbul merkezli Demir İnşaat firması kazandı.


Celal Yıldırım ile birlikte ihaleye gelen Demir İnşaat'ın Antalya temsilcisi Zekeriya Pehlivan, Antalya'nın ilk özel okulunu almaktan büyük onur duyduklarını söyledi. Okulun şu anda kiracısı olan şirketle oturup görüşeceklerini belirten Pehlivan, Antalya'ya yeni yatırımlar yapmayı planladıklarını da söyledi. İstanbul'da eğitim sağlık ve inşaat sektörlerinde çok sayıda yatırımı olan Demir İnşaat'ın Antalya'da lüks konut projeleriyle de ilgilendiğini aktaran Pehlivan, Konyaaltı'nda yatırıma hazırlandıklarını söyledi.



Antalya'daki Doğa Koleji icradan 23.3 milyon TL'ye satılıyor!



Haberci 07


Geri Dön