19 / 04 / 2024

Antalya Döşemealtı'nda 12 yeni parkın yapımı başladı!

Antalya Döşemealtı'nda 12 yeni parkın yapımı başladı!

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in bölge için yaptığı yatırımlar ve hazırlayıp hayata geçirdiği projelerle ilçe adeta şantiye sahasına döndü. Projelerin başlamasıyla birlikte yüzlerce insan da istihdam imkanı buluyor.



Belediye bünyesinde kurduğu özel proje ekibi ile 'Her mahalleye en az bir proje' prensibiyle çalışan Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçenin çehresini değiştiriyor. 32 Mahalleyi kapsayan alt ve üst yapı çalışmalarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Şantiyeye dönen Döşemealtı'nda yeni yollar, parklar, yeşil alanlar, kapalı pazaryerteri, meydanlar yapılıyor. 


12 yeni parkın inşaatı başladı... 


Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in yakından lakip ettiği park ve yeşil alan projeleri hızla devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkartılan Yeşilbayır ve Yeniköy Mahallelerinde toplam 4 olmak üzere aralarında temalı parklarında bulunduğu Altınkale. Bahçeyaka. Düzlerçamı, Nebiler, Tornalar, Çıplaklı (TOKİ), Nebiler Yalınlı, Dağbeli merkez parkının inşaatı kısa sürede bitirilerek vatandaşların hizmetine açılacak. 


İlçenin her tarafından çalışma var... 


Belediye Başkanı Turgay Genç'in seçimlerden önce de vaat ettiği Döşemealtı'nın ilk Kent Meydanı projesine de başlandı. Döşemealtı Belediyesinin şantiye çalışmaları Ilıca Mahallesi'nde 6 bin metrelik yol yapımı, Bademağacı. 


Dağbeli ve Kovanlık Mahallelerinde parke ve yol yapımı ile bir süre önce tamamlanan Kapalı Pazaryerlerine mutfak ve tuvalet inşaatları tamamlanma aşamasına geldi.


Yeni ve modern yollar... 


Döşemealtı Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve bir süredir devam eden Orhan Veii ve Pir Sultan Caddelerinde ki yol açma ve stabilize çalışmaları tamamlandığında vatandaşların hizmetine açılacak, öte yandan daha önce tek yön çift şerit olarak kullanılan Şehit Mustafa Gürcan Caddesi ise çift yön ve çift şerit olarak yeniden projelendirildi. 


Cadde üzerinde ki elektrik ve telefon hatları yer altına alındı, içme suyu şebekesi yenilendi ve asfaltlama çalışmalarıyla birlikte kaldırımları da yapılmaya başlandı. Belediye'nin seralarında yetiştirilen bitki ve çiçekler, kenti güzelleştiriyor... 


Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 2 dönümü kapalı toplam 6 dönüm alan üzerinde kurulan iki ayrı serada kendi ağaç, çiçek ve bitkilerini yetiştiriyor. Mayıs ayı sonu itibariyle 45 bin mevsimlik çiçeği, park, bahçe ve orta refüjlere dikmeye başlayan ekipler yine belediyenin serasında yetiştirilen ağaç, çit bitkisi ve çiçekleri toprakla buluşturuyor. Üreten belediye olma düşüncesiyle hareket eden Döşemealtı Belediyesi, kent estetiğini büyük önem veriyor. 


Parke Fabrikasında seri üretim başladı... 


Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in isteğiyle kurulan ve yaklaşık 1.5 Milyon liraya mal olan Parke ve Bordur Fabrikası seri üretime başlarken, başta Şehit Mustafa Gürcan Caddesi olmak üzere programa alınan mahallelerde yeni kaldırımlar yap ılıyor. Ayrıca Bademağacı, Kovanlık, Karataş ve Camili mahallelerinde çok amaçlı kapalı pazaryeri inşaatları devam ediyor. Öte yandan Merkez Hasan Nurlu Camii'nin zemin kaplama ve gölgeliklerinin imalatına başlandı.



Antalya Hilal


Geri Dön