28 / 03 / 2024

Antalya Duraliler'in imar planına meclisten onay!

Antalya Duraliler'in imar planına meclisten onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi’nde mahkeme kararı ile plansız kalan bölgeyi mahalle sakinlerinin isteklerine göre yeniden planladı. Yeni imar planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce onaylandı. 



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, seçim öncesinde Duraliler sakinlerine verdiği sözü tuttu. Antalya Belediyesi'nde yer alan habere göre; Başkan Böcek’in talimatıyla herkesin memnun olduğu bir planlamayı hayata geçirecek özenli bir çalışmalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi, yargı iptalleri nedeniyle plansız kalan bölgeyi halkın görüşlerini de alarak yeniden planladı. Çalışmada, iptale konu edilen eski planlarda vatandaşlar tarafından dile getirilen şikâyet ve istekler dikkate alındı. Başkan Muhittin Böcek’in “Planlı, kurallı, kimlikli bir kent” söylemine uygun olarak yapılan çalışmalarda, halkın lehine ve esnek bir plan yaklaşımı ile bölge sakinlerini memnun edecek bir imar planı hayata geçirildi. 

ÇOK ZAMAN KAYBEDİLDİ 

Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleşen 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 9 Mart Pazartesi günü yapılan toplantısında uygun görülüp yürürlüğe girdi. Bölge halkının çok zaman kaybettiğinden bahseden Başkan Böcek, herkesin hemfikir olduğu bir planlamayı hayata geçirmek için büyük bir özen gösterdiklerini belirtti.. Başkan Böcek, Duraliler planlarının bölge halkına hayırlı olmasını diledi. 

SÜREÇ HALKLA BİRLİKTE YÜRÜTÜLDÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Duraliler’de Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleşen imar planlama çalışmalarını başından bu yana bölge sakinleri ile beraber yürüttü. Başkan Böcek, Duraliler halkı ile üç kez bir araya gelmiş, vatandaşın isteklerini dinleyip, yerinde incelemeler yaptı. Duraliler sakinleri, çalışmayı yürüten teknik ekip tarafından planlama aşamalarında sürekli olarak bilgilendirilmişti. 

PLANDA NELER VAR

Mecliste onaylanan imar planı brüt 120 hektarlık (1200 dönüm) alanda yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleşen imar planlarında alanın güneyinden geçen Hürriyet Caddesi’ne cepheli adalarda 180 dönümlük ticaret alanları (18 ha) yer alıyor. İç kısımda 345 dönüm (34.5ha) büyüklüğünde planlanan konut adalarında 8000 kişilik bir nüfusun barınması planlanıyor. Konut ağırlıklı bu kısımda ticaret zorunlu değil. Halkın lehine ve esnek bir planlama yaklaşımı ile; konut alanlarında ticari kullanımın isteğe bağlı olacak şekilde düşünülmesi Duraliler sakinlerini memnun etti.

YÜKSEK DONATI ALANI VE GENİŞ YOLLAR

Planlamaya göre 8000 kişilik nüfusun ihtiyacına cevap verecek donatı alanları bulunuyor. Gerçekleşen planlama ile; 2 adet anaokulu, 2 adet ilkokul, 2 adet ortaokul, 2 adet lise, 1 adet kreş gündüz bakımevi, 3 adet sosyal tesis, 2 adet aile sağlık merkezi, 2 adet cami, 1 adet belediye hizmet alanı ve toplamda 80 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alanın bölge sakinlerine hizmet edecek. Anılan bu donatı alanlarının parselasyon planlarının yapılmasıyla hayata geçirilebilecek. Gerçekleşen imar planlarına göre ulaşım kademelenmesi ve bağlantıları, alanın bütününe kesintisiz bir hizmet verebilecek şekilde tasarlandı. 35, 30 ve 20 metrelik yüksek standartlı geniş trafik yolları ile ticari alanların ve konut alanlarının ulaşım ihtiyacına cevap verdi.

MODERN VE SAĞLIKLI KENTLEŞME

Yapılan çalışmalar sonucunda Duraliler’de modern ve sağlıklı bir kentleşmeye fırsat sunan imar planı Büyükşehir Belediyesi'nce hayata geçirildi. Planlama ile ayrıca Antalya Batı Çevreyolu kapsamında ulaşım kararları ve kavşak projelerinin yapılıp en kısa zamanda hizmete açılabilmesi de sağlandı.


Geri Dön