29 / 03 / 2024

Antalya EXPO Raylı Sistem projesi başlıyor!

Antalya EXPO Raylı Sistem projesi başlıyor!

Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi başlıyor. 8 firmanın davet edildiği ihalenin son teklif verme tarihi 20 Ağustos.



Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi başlıyor. 8 firmanın davet edildiği ihalenin son teklif verme tarihi 20 Ağustos.  


Son teklif verme tarihi 20 Ağustos 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından davet usulü ile gerçekleştirilecek olan "Meydan-Havalimanı-Aksu- EXPO Raylı Sistem Hattı" ihalesi önümüzdeki hafta içinde yapılacak. 8 firmanın davet edildiği ihalenin son teklif verme tarihi 20 Ağustos saat 10.30 olarak belirlendi. 


İhaleye 8 firma davet edildi 

İhaleye, Gülermak İnşaat, Kolin İnşaat, Nurol İnşaat, Makyol İnşaat, Çelikler İnşaat, Cengiz İnşaat, IC İçtaş ve Alsim Alarko. Mevcut 11,1 kilometrelik birinci aşama Kepez-Meydan tramvay hattının devamı niteliğinde. Bu projeyle kentin havalimanı ve EXPO 2016'ya kesintisiz bağlantısı sağlanacak. Söz konusu hattın yapımı için AYGM ve Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında 03 Mart 2015 günü protokol imzalanmıştı. 


15 adet durak 

2. Aşama Meydan-Havalimanı-EXPO 2016 Raylı Sistem Hattı" mevcut 1. Aşama Raylı Sistem hattının devamı olarak projelendirildi. Meydan-HavalimanıEXPO 2016 Raylı Sistem Hattında; 1. Aşama raylı sistem hattının son durağı olan Meydan ile Expo Center arasında ulaşım ihtiyacı göz önünde bulundurularak sırasıyla Perge, Kışla, Topçular, Demokrasi, Cırnık, Altınova, Yenigöl, Sinan, Kavşak-Havalimanı Dış Hatlar, Havalimanı İç Hatlar, Anfaş, Kurşunlu, Aksu ve EXPO 2016 olmak üzere tamamı hemzemin toplam 15 adet durak öngörüldü. 


Köprüler yapılacak 

Yol güzergahı üzerinde servis, hidrolik, alt geçit ve köprü amaçlı olmak üzere toplam 7 adet sanat yapısı bulunuyor. Raylı sistemin geçebilmesi için güzergahta Acısu deresi üzerine bir adet, Soğucaksu deresi üzerine 1 adet, Cırnık deresi üzerine 3 adet olmak üzere toplam 5 adet köprü yapılacak. 


Toplam uzunluk 

Toplam uzunluğu 18,1 kilometre olan hattın yaklaşık 16,9 kilometresi hemzemin, 980 metresi aç- kapa ve 214 metresi köprü tipinde. Hat yapısı güzergâh başlangıcından Demokrasi Kavşağına kadarki ilk 3 kilometrelik kesimde, Aksu durağından EXPO 2016 Durağına kadarki 2 kilometrelik ve Havaalanı içindeki 2 kilometrelik kesimlerde "betona gömülü ray", diğer kesimlerde ise balastlı tipte planlandı.


Antalya İleri



Geri Dön