29 / 03 / 2024

Antalya Hızlı Tren Hattı'nın gar ve istasyonları belirleniyor!

Antalya Hızlı Tren Hattı'nın gar ve istasyonları belirleniyor!

Antalya-İstanbul arasınını 4,5 saat, Antalya-Ankara arasının 3 saat olacağı Antalya Hızlı Tren Hattı ile, Antalya-İzmir ve Antalya-Kayseri arasındaki seyahat süresi de 3,5 saat oluyor.



İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve birçok il hızlı demiryolu ile Antalya'ya bağlanıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan'ın açıkladığı dev proje adım adım hayata geçiyor. Ekipler sahada, istasyonlar belirleniyor.


SAHA ÇALIŞMASI BAŞLADI


200 km/saat hıza uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak inşa edilecek Antalya-Eskişehir ve Antalya-Konya-Kayseri hızlı tren hatlarının 2016 yılında yapımına başlanması ve 2020 yılında hizmete açılması için yoğun bir çalışma temposu yürütülüyor. TCDD Genel Müdürlüğü ekipleri sahada yoğun bir çalışma içerisinde. Ekipler, saha etüt çalışmalarıyla, hat güzergahında inşa edilecek gar ve istasyonların yerlerini tek tek belirliyor.Projeler hayata geçtiğinde, Antalya-İstanbul 4,5 saat, Antalya-Ankara arası 3 saat, Antalya-Kayseri arası 3,5 saat olacak.


ANTALYA-İZMİR 3,5 SAAT OLACAK


Antalya'ya yönelik hızlı tren hatlarına bir yenisi daha eklendi.  İzmir  de hızlı tren ile Antalya'ya bağlanıyor. İzmir ve Denizli üzerinden Antalya'ya ulaşacak hattın projesi üzerinde çalışılıyor. Proje ile dört mevsim hasadın yapılabildiği Antalya Bölgesi'nin verimli topraklarında yetişen narenciye ve diğer tarım ürünleri, Edirne'den Kars'a, Ankara'dan Samsun'a, yurdun her köşesine en kısa sürede ve aynı tazelikte ulaşmış olacak.


TOROSLAR DEMİR AĞLARLA AŞILACAK


Antalya karayolunda yük taşımacılığı yerini hızlı ve güvenli demiryoluna bırakacak. Anadolu sanayicisinin yükleri, en az maliyetle ve en kısa sürede Antalya Limanı'yla buluşacak.Türkiye ve dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden Antalya ile Anadolu coğrafyasının peri bacalarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya bütünleşerek, Türkiye'nin turizm potansiyeli artacak.



DEV YATIRIM


Her yıl ortalama 4,5 milyon yolcu ve 10 milyon ton yük taşınabilecek olan projenin Antalya- Eskişehir demiryolu hattının yapım bedeli 8,4 milyar TL olarak öngörülüyor. Antalya'yı Konya ve Kayseri'ye bağlayacak olan toplamda 642 km uzunluğa sahip Antalya-Kayseri hızlı tren projesinin de 2020 yılında tamamlanması hedefleniyor. 11,5 milyar liraya mal olması öngörülen proje tamamlandığında her yıl ortalama 4,3 milyon yolcu ve 4,6 milyon ton yük taşınabilecek.


Sabah


Geri Dön