25 / 04 / 2024

Antalya Kıbrıs Barajı'nın temeli atıldı!

Antalya Kıbrıs Barajı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kıbrıs Barajı'nın da bulunduğu Devlet Su İşleri Tesisleri Toplu Temel Atma, bazı tesislerin açılışı ve Orman Genel Müdürlüğü sertifika dağıtım törenine katıldı.



Bazı temaslarda bulunmak üzere Antalya'yanın Kaş ilçesine gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen aralarında Kıbrıs Barajı'nın da bulunduğu Devlet Su İşleri Tesisleri Toplu Temel Atma, bazı tesislerin açılışı ve Orman Genel Müdürlüğü sertifika dağıtım törenine katıldı. Törende, orman köylülerine sertifikaları verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tabiat turizmiyle ilgili hamle yapmak istediklerini belirterek, "Bakanlık olarak Antalya için Tabiat Turizmi Master Planı'nı hazırladık. Uygulama eylem planımız da hazır." dedi.

Kaş ilçesinde 5 tesisin temel atma törenine katılan Eroğlu, helikopterle Akdeniz Üniversitesi Stadı'na geldi. Eroğlu'nu burada, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın ve Hüseyin Samani'nin aralarında bulunduğu protokol üyeleri karşıladı.


Eroğlu, daha sonra Antalya Valiliğini ziyaret etti ve anı defterini imzaladı. Türker'den brifing alan Eroğlu, daha sonra valilik salonunda basın toplantısı düzenledi.


Stajını Antalya'da yaptığı için kentin kendisi için ayı bir önem taşıdığını belirten Eroğlu, Antalya için ne yapılsa az olduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çizdiği vizyonla Antalya'nın, köyken dünyanın imrendiği bir büyükşehir haline geldiğini ifade eden Eroğlu, dünyanın incisi Antalya ile gurur duyduklarını kaydetti.


Eroğlu, bakanlığının, son 3 yılda Antalya için müjde niteliğinde 100 proje hazırladığını ve bunun maddi karşılığının 1 milyar 620 milyon lira olduğunu bildirdi.


Daha önce müjdesini verdikleri 70 projenin 39'unun tamamlandığına işaret eden Eroğlu, geri kalan 31 projeyi de en kısa zamanda sonuçlandıracaklarını vurguladı.


Bugünkü ziyaretine ise 30 müjdeyle geldiğini anlatan Eroğlu, çok önemsedikleri bu projelerin Antalya'ya değer katacağını dile getirdi.


- "Antalya çok daha hızlı kalkınacak"


Antalya'da deniz turizminin yanında tabiat turizmine de yönelmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını bildiren Eroğlu, "Tabiat turizmiyle ilgili hamle yapmak istiyoruz. Çünkü tabiat turizmi için gelen turistler daha fazla para bırakıyorlar. Bakanlık olarak Antalya için Tabiat Turizmi Master Planı'nı hazırladık. Uygulama eylem planımız da hazır. Bu planı Antalya Valimize verdim. Bu konuda bir çalıştay yapmak istiyoruz. Turizmcilerin de bu konudaki görüşlerini almak istiyoruz. Muhteşem bir çalışma olacak ve bu sayede Antalya çok daha hızlı kalkınacak." dedi.


Eroğlu, master planı kapsamında 22 etkinlik alanının belirlenerek, hizmete sunulacağını kaydetti.


AA


Geri Dön