25 / 04 / 2024

Antalya Koleji icradan 23.3 milyon TL'ye satılacak!

Antalya Koleji icradan 23.3 milyon TL'ye satılacak!

Antalya'nın en köklü okullarından dört binadan oluşan Antalya Koleji, 23 milyon 394 bin TL bedelle Antalya 6. İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkacak.



Antalya'da 1960 yılında yüzde 75'i Hikmet Ataman, yüzde 25'i Hüseyin Çalık'a ait olmak üzere kurulan ve bugünkü varlığı 500 milyon doları aşan ATAÇ İnşaat ve Sanayi A.Ş.'ne ait Antalya Koleji, icra yoluyla satışa çıkarıldı. Şirketi ekonomik krizden kurtarmak için yönetimin devredildiği TELOS adlı fon şirketinin oluşturduğu yönetim kurulundan bazı isimlerin imzasıyla kolej adına ve ATAÇ kaşesiyle toplam 19 milyon 754 bin TL'lik dört adet çek kesilmişti. Bu çeklerle ATAÇ'ın SETAP A.Ş. acili şirkete borçlandırılması üzerine Antalya 6'ncı İcra Müdürlüğü, koleji 18 milyon 500 bin TL muhammen bedel üzerinden satışa çıkarmıştı. İki ve üçüncü derecede ipotek alacaklı olduğu için, her iki banka da ipoteğin devam ettiği ve satışın ipotek bedellerinin altında yapılmaması için muvafakat vermediği için satış bedeli icra müdürlüğünce bankaların toplam alacak miktarı olan 122 milyon 500 bin TL'ye yükseltildiğinden, ihaleye kimse girememişti. 


BU KEZ ALACAKLI BANKA İCRAYA VERDİ 

Antalya 6'ncı İcra Dairesi'nce bir bankanın alacağı nedeniyle ikinci kez icradan satışa çıkartılan Antalya Koleji toplam 10 bin 635 metrekare alana sahip. Dört binadan oluşan kolejin muhammen satış bedeli ise 23 milyon 394 bin TL olarak belirlendi. İlk satış ihalesi 18 Ağustos günü saat 11.00 sıralarında Antalya 6'ncı İcra Müdürlüğü önünde gerçekleştirilecek. Satış gerçekleşmemesi halinde ikinci ihale 15 Eylül günü yapılacak.


Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön