19 / 03 / 2024

Antalya Konyaaltı'nda tesis inşaatı ihalesi 2 Kasım'da!

Antalya Konyaaltı'nda tesis inşaatı ihalesi 2 Kasım'da!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Konyaaltı İlçesi'na bağlı Arapsuyu Mahallesi'nde Yap-İşlet-Devret modeli ile tesis yaptırılacak..



Antalya'da Konyaaltı İlçesi'na bağlı Arapsuyu Mahallesi'nde yer alan Akvaryum Alanı dışında kalan 107 bin 998,01 metrekare alan için hazırlanan avan projeye göre, bu alanlarda bulunan kullanılmayan atıl vaziyetteki yapı/yapıların yıkımı, irtifak hakkı şartnamesi ile teknik şartnamede ayrıntıları belirtilen hususlar ile ünite ve tesislerin çevre düzenlemesi de dahil yapımı, yapım süresi dâhil olmak üzere 30 (otuz) yıl süre ile amaçları doğrultusunda işletilmesi ve süre sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesine bedelsiz devredilmesi işi ihale ediliyor.

 

İhale, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Encümen Toplantı Salonu'nda 2 Kasım Perşembe günü saat 15:00'de yapılacak.

 

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ TESİSLER YAPTIRILACAKTIR
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

 

1 - İHALE KONUSU İŞİN NİTELİĞİ YERİ VE MİKTARI
Antalya Büyükşehir Belediyesinin mülkiyetinde bulunan, Antalya İli Konyaaltı İlçesi Arapsuyu Mahallesinde yer alan 13.330,58 m2 yüzölçümlü 21540 Ada 2 Parsel ile 21540 Ada  1 Parselde Akvaryum Alanı dışında kalan 107.998,01 m2 alan için hazırlanan avan projeye göre, bu alanlarda bulunan kullanılmayan atıl vaziyetteki yapı/yapıların yıkımı, irtifak hakkı şartnamesi ile teknik şartnamede ayrıntıları belirtilen hususlar ile ünite ve tesislerin çevre düzenlemesi de dahil yapımı, yapım süresi dâhil olmak üzere 30 (otuz) yıl süre ile amaçları doğrultusunda işletilmesi ve süre sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesine bedelsiz devredilmesi işi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecektir.

 

2 - İŞİN TAHMİN EDİLEN BEDELİ
Artırıma esas tahmin edilen bedel (ilk yıl tahmini irtifak hakkı bedeli) 2.490.000,00 TL + KDV’dir.

 

3 - İŞİN SÜRESİ
İrtifak hakkı süresi 30 (otuz) yıldır.

 

4 - GEÇİCİ TEMİNAT
Geçici Teminat, tahmini toplam yatırım maliyet bedeli 91.673.580,00 TL ile artırıma esas ilk yıl tahmini irtifak hakkı bedelinin toplamı olan 94.163.580,00 TL’nin yüzde üçü tutarındaki 2.824.907,50 TL’dir.

 

5 - İHALE YERİ, TARİHİ SAATİ VE USULÜ
İhale Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yeni Hizmet Binası (Yüksekalan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No: 20) Encümen Toplantı Salonunda 02.11.2017 Perşembe günü saat 15:00’de yapılacaktır. İhalede 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü uygulanacaktır.

 

6 - İSTEKLİLERDEN ARANILAN BELGELER
İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:
a) Yasal yerleşim sahibi olduklarını gösterir belge,
b) Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri, ayrıca irtibat için telefon ve faks numarası ile elektronik posta adresi beyanı,
c) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarası, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, (ilgisine göre nüfus cüzdanı veya vergi kimlik kartının aslı veya noter onaylı sureti)
ç) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası ya da esnaf ve sanatkâr odası veya ilgili meslek odası belgesi;
1. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkâr odasından veya ilgili meslek odasından, ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.
d) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.
e) İrtifak Hakkı Şartnamesinde belirlenen geçici teminata ilişkin geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektupları dışındaki teminatların Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’na yatırıldığına veya banka hesabına girdiğine dair makbuz veya Muhasebe işlem fişi,
f) Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,
g) İsteklinin ortak girişim olması halinde, İrtifak Hakkı Şartnamesi ekinde yer alan iş ortaklığı beyannamesi,
ğ) İrtifak Hakkı Şartnamesi ekinde yer alan teklif mektubu,
h) İlk ilan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden veya internet vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya Vergi Dairesi’nden alınan yazı aslı,
ı) İlk ilan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan veya Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet adresi üzerinden alınacak prim borcu olmadığına dair belgenin aslı veya Kurumdan alınan yazı aslı,
i) İhale dokümanı satın alındığına dair belge,
j) İşin alt yüklenicilere yaptırılması yada yaptırılmaması halinde, isteklinin alt YÜKLENİCİ bulunduracağına veya bulundurmayacağına dair taahhütname,
k) Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin direkt ya da dolaylı yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır ortaklık yapısının korunduğunu gösteren belge,
l) Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere, tüzel kişinin mimar veya mühendis ortağının mezuniyet belgesi,
İhaleye konsorsiyum olarak teklif verilemez.


Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler
Toplam tahmini yatırım maliyet bedelini % 10'undan az olmamak üzere, bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu sunması zorunludur. Banka referans mektubunun ilk ilan tarihinden sonra düzenlenmiş olması zorunludur. Yukarıdaki kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir. İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir.


İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yılsonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri
a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan isteklilerin, yılsonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterleri sağlandığını gösteren bölümlerini,


b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan isteklilerin, yılsonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterleri sağladığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından düzenlenen belgeyi sunmaları gerekmektedir.


Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,15 olması,
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50'den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranır.


Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son üç yıla kadar olan yılların belgelerini sunabilirler. Bu takdirde belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.


İş hacmini gösteren belgeler
İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait, aşağıda belirtilen belgelerden birini sunması yeterlidir;
a) İsteklinin veya isteklinin iş ortaklığı olması halinde ortaklarından birinin bağımsız denetim firmalarından biri tarafından Uluslararası Muhasebe Standartlarına göre denetlenmiş iştirakleri ile birlikte oluşturduğu konsolide mali tablosunda yer alan toplam cirosunu gösteren gelir tablosu,


b) Taahhüdü altında devam eden yapım işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen yapım işlerinin parasal tutarını gösteren faturalar.


İşbu maddenin (a) bendinde belirtilen cironun tahmini yatırım maliyet bedelinin %25'inden, taahhüt altında devam eden yapım işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen yapım işlerinin parasal tutarının ise tahmini yatırım maliyet bedelinin % 15'inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.


Bu kriterleri ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıl için sağlayamayanlar, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıldan başlamak üzere birbirini takip eden son yedi yıla kadarki belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler
İş deneyim belgeleri


İstekli tarafından tahmini yatırım maliyet bedelinin % 70'inden az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyimini gösteren belgelerin sunulması gerekir.


Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler
Bu ihalede benzer iş olarak; Yapım İşlerinde İş Deneyiminde değerlendirilecek Benzer İşler Tebliğinde yer alan B/III grubu işler yapmış olunması kabul edilecektir.


İhale, irtifak hakkı şartnamesindeki katılma koşullarını taşıyan tüm yerli ve yabancı isteklilere açıktır.
İhale konusu işin yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip şirketler ve Türkiye’de kurulan yabancı sermayeli şirketlere gördürülmesi, 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu, 2644 sayılı Tapu Kanunu ile ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir. Bu kişiler, adlarına irtifak hakkı tesis edilip edilemeyeceğini önceden araştırmakla ve ihaleyi kazanmaları halinde en kısa sürede gerekli işlemleri yapmakla yükümlüdürler.

7 - TEKLİFLERİN VERİLMESİ:
Usulüne uygun hazırlanmış teklifler en geç 02.11.2017 Perşembe günü saat 15:00’e kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen Başkanlığına (Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası-Antalya) verilecektir.


Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine Komisyon Başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı/unvanı ile açık adresi yazılır.
Posta ile yapılacak tekliflerin ilanda belirtilen gün ve saate kadar Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulamayacak olan tekliflerin alınış saati bir tutanakla tespit edilir. Komisyon Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.


8 - ŞARTNAME VE EKLERİNİN NEREDEN VE HANGİ ŞARTLARLA ALINACAĞI:
İhale dokümanı Antalya Büyükşehir Belediyesi, Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığından (Emlak Şube Müdürlüğü) mesai saatleri içinde görülebilir, 1.000,00 TL bedel karşılığında temin edilebilir.
İlan olunur.

 


Geri Dön