19 / 04 / 2024

Antalya Lara'da kaçak yapı sorunu yaşanıyor!

Antalya Lara'da kaçak yapı sorunu yaşanıyor!

Antalya’nın lüks semti olarak bilinen Lara’da apartmanların ortak kullanım alanları üstü kapatılmak suretiyle imarda ve planda yer olmayan yeni mekânlara dönüştürülmüş vaziyette..



Antalya’nın lüks semti olarak bilinen Muratpaşa İlçesi’nin Lara bölgesinde bulunan birçok binanın ve apartmanların ortak kullanım alanları ve bahçeleri üstü kapatılmak suretiyle yeni mekânlara dönüştürülmüş vaziyette. Yapılan bu yeni mekânlar imarda ve planda yeri olmadığı için bunların kaçak duruma düştüğü iddia ediliyor. İddia çevreleri bu durumun bölgede kaçak yapılaşmanın da önünü açtığını ileri sürüyor. Antalya’nın lüks semtinde nerdeyse her adım başında kafeterya bulunuyor. Kafeteryaların çoğunun sonradan ek bölmeler inşa edilerek, işletme alanlarını genişlettiği biliniyor. Bu durum ruhsat sorununu da gündeme getiriyor.


Sayıştay ruhsatsız demişti

Nitekim daha önce Akdeniz Manşet Gazetesi’nin Sayıştay raporuna dayandırarak yaptığı haberde Muratpaşa’da 50 bin kadar işyerinin yarısının ruhsatsız olduğunu gündeme getirmiştik. 23 Haziran 2014 tarihinde çıkan haberimize göre Muratpaşa ilçesi sınırları içinde 1994 yılından bu yana 23 bin 406 İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verildiği, TEDAŞ verilerinde ise Muratpaşa’da 46 bin 900 aktif işletme olduğu tespit edildiği belirtiliyor. Haberimizden sonra Antalya Ticaret Borsası’nın düzenlediği ‘Kent Buluşmaları’ konulu toplantısına katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kentteki binaların yarısında iskân sorunu olduğunu ifade etmişti.


Akdeniz Manşet


Geri Dön