25 / 04 / 2024

Antalya Muratpaşa'da restorasyon başlıyor!

Antalya Muratpaşa'da restorasyon başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, Türkiye'de en fazla vakıf mülkünün Antalya'da bulunduğunu belirterek, "Antalya turizmin başkenti ama aynı zamanda bir vakıf şehri. Neredeyse tamamına yakını Muratpaşa vakfına ait." dedi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem kurum olarak envanter çalışmaları yaptıklarını, ne kadar eser vakıf mülkü varsa hepsinin kayıtlı olduğunu söyledi. 


"Antalya turizmin başkenti ama aynı zamanda bir vakıf şehri. Neredeyse tamamına yakını Muratpaşa vakfına ait. Özel mülkiyete geçmiş olanların da yani yüzde 60-70'i Muratpaşa vakfının menşesinden gelmiştir. Yani Muratpaşa vakfından çıkmadır." diyen Ertem, önceki yıllarda büyük oranda trampalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

"En fazla mülkiyet Antalya'da"

Vakıf olarak direkt vatandaşa satış yapamadıklarına değinen Ertem, şunları kaydetti:

"Hazine alıp, belediyelere verecekti. Belediyeler de vatandaşa tapularını verecekti. Geçtiğimiz yıllarda bunu Kepez Belediyesi'yle yaptık. Tapularını aldılar. Direkt vatandaşa satışını yaptığımız Varsak semtinde yerlerimiz vardı. Bu anlamda baktığınız zaman hepsinin kökeni menşesi özel mülke geçen yerlerde de vakıftır. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün gayrimenkul zenginliği bağlamında Antalya bölgesi, müdürlüklerimiz içerisinde ilk sıradadır, yani o kadar vakıf mülkü vardır."

Tarihi eser noktasında ise İstanbul, Bursa ve Edirne'nin ilk sıralarda yer aldığını bildiren Ertem, ancak mülk olarak arazi ve arsa bağlamında en fazla mülkiyetin Antalya'da olduğuna işaret etti.

 

"Bu sene vakıfları görünür yapacağız"

Ertem, Antalya'ya silüetini kazandıran vakıf eserlerinin tamamını restorasyon programına aldıklarını ifade ederek, "Muratpaşa Cami, Tekeli Mehmet Paşa Camisi gibi vakıf eserlerimizin tamamını restorasyon programına aldık, inşallah bu sene vakıfları görünür yapacağız." dedi.


Geri Dön