18 / 04 / 2024

Antalya Muratpaşa'daki falezler imara mı açıldı?

Antalya Muratpaşa'daki falezler imara mı açıldı?

Antalya'nın doğal güzelliklerin biri olarak bilinen falezler üzerine 15 katlı bina inşaatına izin verildi.  Karar Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. 



Antalya’nın simgelerinden falezlerin bulunduğu  alanda 15 katlı ve yaklaşık 60 metre yüksekliğe ulaşabilecek binaların inşaatı için hazırlanan imar planlarına onay verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen izin Mart ayında düzenlenen toplantıda oy çokluğuyla kabul edildi.

15 kat iznin 60 metre yükseklikteki binalara imkan sağlayacak ve falezleri bastıran bir siluete sebep olabileceği aktarıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin olanak tanıdığı imar izni Antalya'nın Muratpaşa ilçesini tamamen etkileyebilir. 

Onay verilen planlara göre falezlerin üzerinde 15 kata kadar bina inşa edilmesinin önü açılmış oldu. 

Antalya Muratpaşa daki falezler imara mı açıldı?

Aşırı yüklenilmesi tehlike yaratabilir 

Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından yapılan imar düzenlemesinin yaratacağı sonuçlara ilişkin açıklamada şu tespitler yer aldı: 

"Falezler; traverten boşluklu bir yapının deniz ile bağlantısıdır. Statik olarak aşırı yüklenmemesi gerekir. Nitekim özellikle Şirinyalı Konser ve Koyu-Bozkan Petrol arkasında kalan çok katlı yapılarda dahi, zemin suyu sebebiyle birkaç sitede yatmalar meydana gelmiştir."

Uçuş güvenliği tehlikeye sokacak 

Antalya Havaalanının uçuş hattında bulunan Düden Şelalesi çevresinde hem uçuşları tehlikeye sokacağı hem de falezlerin en hassas bölgesinde bir garabete sebep olacağı ifade edilen düzenlemenin tamamen hatalı olduğu dile getirildi.

Falez bandında çok katlı yeni binalar yükseliyor!


Geri Dön