27 / 04 / 2024

Antalya OSB'de ilk tapular devredildi!

Antalya OSB'de ilk tapular devredildi!

Antalya OSB'nin 900 dönüm daha büyümesini sağlayacak arazilerin hak sahipleri, tapularını Bölge Müdürlüğüne devrediyor. 



Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) 900 dönüm daha büyümesini sağlayacak arazilerin hak sahipleri, tapularını Bölge Müdürlüğüne devretmeye başladı. Devir teslim törenine, Antalya OSB yönetim kurulu üyesi Mustafa Yayla, Bölge Müdürü İlhan Metin ve arsa malikleri katıldı.


Komşularımızı mağdur etmedik, etmeyeceğiz

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Arazilerin, resmi makamların belirlediği metrekare birim fiyatı doğrultusunda satın aldığını ifade eden Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, "Bu süreçteki en önemli şey, rızadır, işin sonunda helalleşmektir. Çünkü bu araziler alın teri dökerek, büyük emek harcayarak elde edilmiş, ata yadigarı olan kıymetlerdir. Böylesi bir değeri hak sahibinin rızası olmadan, üretimin hizmetine sunmak ne ticaret ahlakına ne geleneklerimize ne de insani değerlerimize sığar" dedi.


Daha fazla katma değer

Tevsi alanlarındaki diğer arazilerin kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Ali Bahar, "Sınırlarımızın genişlemesi, daha fazla üretim, daha çok istihdam ve daha fazla katma değer anlamına gelmektedir. Kentimize ve ülkemize bu değerleri kazandırmak için kendimizle yarış halindeyiz. Söz konusu alanlara kurulacak yeni fabrikalar ile Antalya'nın sanayi üretimdeki rolü daha da güçlenecektir" ifadelerini kullandı.


Geri Dön