29 / 03 / 2024

Antalya OSB'nin alt yapısı büyüyor!

Antalya OSB'nin alt yapısı büyüyor!

ANTALYA OSB'nin 3'üncü tevsi alanında alt yapı işleri ihalede ön görülen tarihten önce tamamlandı. Doğalgaz hattının tesisine başlanan alandaki çalışmalar sona erdiğinde bölgedeki doğalgaz hattının uzunluğu 45 bin 875 metreye ulaşacak.



Doğalgaz ile 2006 yılında tanışan Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB), aradan geçen 9 yılda hattın kapasitesini önemli ölçüde artırdı. 2006 yılında 5 bin 667 metre çelik hat, 19 bin 67 metre polietilen hat ve 3 adet basınç düşürme ve tüketim ölçüm istasyonu (RMS-B) ile faaliyete geçen doğalgaz işletmesi, o tarihte 5 tesise hizmet verirken bugün bölgenin tamamına yayıldı.


5,5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM


9 yılda çelik hat uzunluğu 8 bin 358 metreye, polietilen hat uzunluğu 33 bin 17 metreye, basınç düşürme ve tüketim ölçüm istasyonu sayısı ise 7'ye yükselen OSB'de doğalgaz hattı toplam maliyeti 1 milyon 400 bin dolardan 5 milyon 500 bin dolara yükseldi. Son olarak 3'üncü tevsi alana (genişleme alanı) tesis edilmeye başlanan 4 bin 500 metrelik polietilen yeni hattın tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki toplam hat uzunluğu 45 bin 875 metreye ulaşacak. Bugüne kadar bölgeye tesis edilen alt yapıdan kaynaklı hiçbir sorun ve kesintinin yaşanmadığı doğalgaz hattı, yatırımların tamamlanmasıyla birlikte 100'den fazla tesise doğalgaz sevk edebilir hale gelecek.


KESİNTİSİZ ENERJİ


Bölgede üretim yapan tesislerin en önemli ihtiyacının enerji olduğunu belirten OSB Başkanı Ali Bahar, "Sanayicimizin ihtiyaç duyduğu enerjiyi temin etmek ve hiçbir kesintiye mahal vermeden tesislerimize ulaştırmak şüphesiz en büyük sorumluluğumuz. Enerji dağıtımında yaşanacak en küçük bir aksaklığın sanayicimize ve bölgemize vereceği zararın farkındayız. Bu yüzden sanayicimizi bu tür olumsuzluklarla karşı karşıya bırakmamak için alt yapı yatırımlarına gereken önemi veriyoruz" dedi.


KAR AMACI GÜTMEYEN KURULUŞUZ


OSB'lerin 'kâr' amacı gütmeyen kuruluşlar olduğunu kaydeden Bahar, "Yaptığımız ihaleleri sanayici mantığı ile yapıyor, bölgemizin ve sanayicimizin çıkarlarını her zaman ön planda tutuyoruz. Özellikle doğalgaz birim fiyatını belirlerken girdi maliyetinin üzerine hiçbir ek ücret koymadan, aldığımız ücret üzerinden sanayicimize yansıtarak sanayicimizin omuzlarındaki yükü hafifletmeyi amaçlıyoruz. Bu hassasiyet birçok avantajı da beraberinde getiriyor" diye konuştu.


GELECEĞE HAZIRLANIYORUZ


Doğalgaz hattının mevcut ihtiyacı karşılayacak kapasiteye ulaşmasının bölge adına çok olumlu bir adım olduğunu aktaran Bahar, "Artık bize düşen bu emaneti layığıyla korumak ve geliştirmektir. Alt yapı gibi büyük emek isteyen yatırımları geride bırakmış bir OSB olarak artık bizler özellikle AR-GE ve eğitim alanında sıçramalar yapmak, sanayicimizi ve çalışanlarını geleceğe hazırlamak istiyor. Bu amaca yönelik projeler geliştiriyoruz" dedi.



Haber Antalya


Geri Dön