20 / 04 / 2024

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya'da eski Dokuma Fabrikası bölgesinde kurulan Antalya Şehitler Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatına 29 Mayıs'ta başlanan müze 18 Mart 2020'de açılacak.



Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 3. dönemi için vaat ettiği 123 projenin en önemlilerden biri olan Antalya Şehitler Müzesi'ni, eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinde açacak. Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği, şehit aileleri desteğiyle kurulacak.

Açılışı 18 Mart 2020'de yapılacak

Sabah'ta yer alan habere göre, Tütüncü, müzeyi, eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinin tam kalbine kuracaklarını söyleyerek, 'Eski Dokuma Fabrikası yerleşkesini, 7'den fazla müze ve bilim merkezinin olacağı bir kültür adası haline getiriyoruz. Antalya Şehitler Müzesi'ni de bu müzeler adasının tam merkezinde kuruyoruz. 2020'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde müze açılacak' dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, müzesinin kuruluş çalışmasını, söz verdiği gibi İstanbul'un fetih tarihi olan 29 Mayıs'ta başlattı. Projenin tanıtım toplantısında duygulu anlar yaşandı. Toplantıya, AK Parti ve MHP'nin Kepez ilçe yönetimi ve meclis üyeleri ile Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkan Cengiz Nizam ve şehit aileleri yer aldı.


Geri Dön