23 / 04 / 2024

Antalya-Serik arası 12 kavşak projesi son aşamasında!

Antalya-Serik arası 12 kavşak projesi son aşamasında!

Antalya ile Serik arasındaki 12 kavşak projesinde son aşamaya gelindi. Demokrasi ve Çallı kavşaklarında 3. kat inşaatı başladı



Yılda on binlerce aracın kullandığı Antalya Limanı ile Serik güzergahında yer alan 12 kavşak projesinde son aşamaya gelindi. İlk etap çalışmaları Kasım ayındaki G20 Zirvesi öncesi tamamlanmış ve zirve sonuna kadar çalışmalara ara verilmişti. Aralık ayıyla birlikte ikinci etap kapsamında Demokrasi ve Çallı kavşaklarında çalışmalar başladı. Demokrasi Kavşağı'nda Gazi Bulvarı'ndan gelen ve Antalya Havalimanı istikametine devam eden güzergahta son aşama olarak bir köprü geçişi yapılıyor. Ayrıca yapılan köprü geçişinin devamındaki güzergahta yol genişletmeleri ile Düden Çayı üzerindeki köprüler de hayata geçiriliyor. 


MART SONUNA YETİŞECEK 

Çallı Kavşağı'nda ise Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ankette halkın onayının alınması sonrası ilk kazma vuruldu. Alt tünel geçiş projesi 2008 yılında hayata geçen Çallı Kavşağı, köprü ile birlikte üç katlı hale gelecek. Çallı Köprülü Kavşağı toplam 180 metre uzunluğunda ve 30 metre yüksekliğinde olacak. 50-80 ve 50 metre olmak üzere kaideler arasında üç geniş boşluğun bulunduğu projede 'kablolu köprü' uygulaması hayata geçecek. Antalya trafiğini rahatlatacak her iki kavşağın da EXPO 2016 öncesi, Mart ayı sonuna yetişmesi planlanıyor. Projelerin tamamlanmasıyla Antalya merkezinin en batısıyla en doğusu kesintisiz birleşecek. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını üstlendiği Altınova yolunun, Antalya Havalimanı'na bağlanmasıyla, Havalimanı Kavşağı'nda da revizyona gidilecek. Tek dönüşlü bir kavşak olan Havalimanı Kavşağı, 4 yapraklı yonca haline getirilecek. 


MART'TA BAŞLAMIŞTI 

Antalya'da trafiğin en yoğun olduğu kavşaklar belirlenerek, 2014 Aralık'ta ihale yapılmış ve 10 kavşakta inşaatlar 2015 Mart ayında başlamıştı. 2014'te biten 2 kavşakla birlikte 12 kavşağın toplam bütçesi, yol çalışmaları, yaya üst geçitleri ve peyzaj çalışmalarıyla birlikte 300 milyon TL'ye ulaşıyor. 



Sabah 


Geri Dön