25 / 04 / 2024

Antalya Stadı 130 gün sonra teslim edilecek!

Antalya Stadı 130 gün sonra teslim edilecek!

Yapımı yılan hikayesine döndükten sonra 2013 Haziran ayında temeli atılan Antalya'nın 33 bin kişilik yeni stadının inşası tüm hızıyla devam ediyor. Stadın 130 gün sonra teslim edilmesi planlanıyor...



Yapımı yılan hikayesine döndükten sonra 2013 Haziran ayında temeli atılan Antalya'nın 33 bin kişilik yeni stadının inşası tüm hızıyla devam ediyor. SABAH Akdeniz, Antalya'nın yeni stadını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve Proje Müdürü Nail Yavuz ile birlikte gezdi. 


2020 KRİTERİNE UYGUN 

TOKİ tarafından Akay İnşaat'a yaptırılan stadın 14 Nisan 2015'te geçici kabul dilekçesini vereceklerini ifade eden Proje Müdürü Nail Yavuz, stat hakkında bilgi vererek "33 bin kişi kapasiteli stadın 344'ü kapalı olmak üzere 1100 araçlık otoparkı mevcut. Sadece lig maçları değil, turnuvalar da düşünülerek aynı özelliklere sahip 4 farklı soyunma odası inşa edildi" dedi. UEFA'nm 2012 ve 2016 kriterlerinin bulunduğunu, 2020 kriterlerinin de açıklandığını hatırlatan Yavuz, "Bu stat 2020 kriterlerinin tamamını yerine getiriyor. 

Dolayısıyla en modern statlardan biri olacak. Ayrıca dışı yuvarlak, içi oval olan Türkiye'deki tek stat Antalya Stadı olacak" bilgisini verdi. 


DÜNYA KENTİNE YAKIŞIR 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hacıcaferoğlu ise dünya kenti Antalya'ya yakışan bir stat yapıldığını ifade ederek, "Bu tür yapılar kentin imajını olumlu etkiler. 13 milyon turistin geldiği Antalya'da böyle devasa yapılar kentin prestijidir" diye konuştu. Hacıcaferoğlu. Antalya'da uzun yıllardır sıkıntısı yaşanan tesis sorununun da aşılmaya başladığını hatırlatarak, "İşte içinde bulunduğumuz 33 bin kişilik stadyum. Burada lig maçlarının yanı sıra, milli maçlar, ulusal ve uluslararası organizasyonlar rahatlıkla yapılabilecek, dev turnuvalar düzenlenebilecek" dedi. 

 

TESİS ZENGİNİ OLACAK 

STADIN inşasında emeği geçen tüm Gençlik ve Spor Bakanlan'na, Gençlik ve Spor Genel Müdürleri'ne, kent yöneticilerine teşekkür eden Hacıcaferoğlu, "Yeni tesislerimiz bununla sınırlı değil. 

Hemen yanı başında 15 bin kişilik çok amaçlı, içinde konferansların da yapılabileceği spor salonumuzun inşası sürüyor. Kültür Mahallesindeki Gençlik Merkezi açılmak üzere. Alanya Gençlik Merkezi'nin inşaatı tamamlandı. Hazineden yer tahsisi yapılan çok amaçlı spor salonu 2015'te inşa edilecek. Yüzme salonu ve jimnastik salonu için de sadece yer sorunumuz var. Antalya'da 2 adet sentetik sahamız oldu. Tesis fakiri denen Antalya, artık tesis zengini olacak" diye konuştu. 


42 özel VIP locası var

STADIN ikinci bodrum katında sporcu donatıları ve teknik alanlar, birinci bodrum katında otoparklar, teknik ve destek donatıları, zemin katta 22 adet seyirci ve 6 adet VIP girişi, birinci katta protokol tribünü, başkanlık locası ve U2 adet VIP loca, ikinci ve üçüncü katlarda genel seyirci tribünleri ve dördüncü katta da basın tribünü yer alıyor. 


Yüz tanıma sistemi olacak

7 bin 500 metrekarelik ticari alanın da yer alacağı stat, futbol maçı olmadığı günlerde ise faal olan bir tesis olarak hizmet vermeye devam edecek. Özellikle kış aylarında spor turizminde de kullanılacak. Karşılıklı iki skorbordun yer alacağı stadın birçok bölümünde giriş-çıkışlar bulunacak ve en üst düzeyde güvenlik önemleri olacak. Statta ayrıca yüz tanıma kameraları yer alacak.


Sabah ek


Geri Dön