24 / 04 / 2024

Antalya Tekel Deposu özelleştirme sonrası atıl kaldı!

Antalya Tekel Deposu özelleştirme sonrası atıl kaldı!

Antalya kent merkezindeki eski Tekel deposu özelleştirme sonrası atıl kaldı. Bina uyuşturucu bağımlılarının mekanı oldu



Antalya kent merkezindeki eski Tekel deposu özelleştirme sonrası atıl kaldı. Bina uyuşturucu bağımlılarının mekanı oldu


Plan tadilatları, satış ihaleleri ve açılan davalarla uzun süredir Antalya gündemini meşgul eden Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki eski Tekel deposu etrafa korku saçmaya başladı. Tam anlamıyla şehrin göbeğinde yer alan bina ve arazisi özelleştirme sonrası Tekel'in bekçisini çekmesi ile madde bağımlılarına kaldı. Yaklaşık 5 dönümlük bir arazide yer alan binanın zemin katı tamamen çöp ve insan dışkısıyla dolu. Üst katlar ise madde bağımlılarının gözlerden uzak uyuşturucu kullandıkları yer haline geldi.


TEHDİT ETMİŞLER

Etiler Mahalle Muhtarı Mehmet Öztürk, mahallelinin korku içinde olduğunu söyledi. Her hafta konuyla ilgili onlarca şikayet aldıklarını anlatan Öztürk, "Madde bağımlıları binayı mesken haline getirdi. Çöp toplayıcıları da buraya sığınıyor. Araziyi otopark olarak kullanan mahalleliye karşı tehdit ve küfür eylemleri olmuş" dedi.


YARGIYA TAŞINDI

Eski Tekel Deposu'nun yer aldığı araziyle ilgili süreç, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) devredilmesiyle başladı. Birçok kez plan tadilatı yapılan, satılmak üzere ihaleye çıkarılan arazi, imar planında depo alanından ticaret alanına çevrildiğinde Mimarlar Odası ile Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya da taşınmıştı.


YÜRÜTME DURDU

2014 yılında Danıştay 6'ncı Dairesi plan değişikliği hakkında oybirliğiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi. Aynı yıl 4 bin 900 metrekare yüzölçümüne sahip arazi 7 milyon 964 bin dolara satıldı. Satış, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylandı ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


KAMUDA KALSIN

Ancak, araziyi ticaret alanına çeviren plan tadilatıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle inşaat başlamadı. Arazinin akıbeti için yargı sürecinin tamamlanması bekleniyor. Bölge halkı da arazinin önce akaryakıt istasyonu, ardından ticaret alanına dönüştürülmesine tepki göstererek eylem yapmıştı. Mahalle sakinlerinin talebi bu alanın kamunun elinde tutularak Muratpaşa Kaymakamlığı hizmet binasının getirilmesi.


ÖĞRENCİLER DE BİNAYA GİRİYOR

Hayalet binanın hemen yakınında 75'inci Yıl Cumhuriyet Lisesi olduğunu hatırlatan Muhtar Öztürk, "Öğrencilerden de okuldan kaçarak bu viraneye girenler oluyor. Burası büyük tehlikelere gebe" ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu hayalet binanın karşısındaki yeni hizmet binasına taşınmaya başladığını hatırlatan Mehmet Öztürk, "Belediye tamamen taşınınca binlerce kişi bu bölgeyi kullanacak. Bölgenin güvenliği bir an önce sağlanmalı" diye konuştu.


ÇOCUKLAR TEHLİKEDE

Mahalle sakinlerinden Serap Duman da bölge halkı olarak korku içinde olduklarını anlattı. Çocuklarını markete göndermekten bile korkar olduklarını dile getiren Duman, "Birkaç gün önce tinerciler okul dönüşü çocuklarıma sataşmış. Sopalarla kovalamış. Allah korusun büyük bir felaket olunca, iş işten geçince mi önlem alınacak" şeklinde konuştu.


Sabah


Geri Dön