23 / 04 / 2024

Antalya Teknokent'in yüzde 70'i boş değil!

Antalya Teknokent'in yüzde 70'i boş değil!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) bünyesindeki eski Antalya Teknokent (ATEK) Genel Müdürü Bekir Bülend Özsoy, üniversite yeni yönetimi görevi devraldığında teknokentin yüzde 70'inin boş olduğu bilgisinin doğru olmadığını belirtti



Antalya'da 2007-2008 Şubat döneminde Teknokent'in genel müdürlük görevini yürüten Özsoy, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin "17 Aralıkta teknokenti devraldıklarında, kapasitesinin yüzde 70'inin boş olduğu, var olan mevcut şirketlerin bir kısmının da ekonomik kriz psikolojisiyle kuruluştan ayrılmak istediğine" ilişkin sözlerinin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Bekir Bülend Özsoy, açıklamasında, "Görevi devir-teslim aldıklarında teknokentin yüzde 70 kapasitesinin boş olduğu bilgisi doğru değildir. Sayın Rektör büyük bir ihtimalle yanlış bilgilendirilmiştir" ifadesini kullandı. Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanıyken eski AÜ Rektörü ve şu anda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Akaydın'ın "iş hayatını teknokente çekmek için" kendisini göreve çağırdığını belirten Özsoy, açıklamasında, "Teknokentin 16-17 ortağı var. Teknokente iş adamlarının ortaklığı benim yönetimim zamanında olmuştur" dedi.

Özsoy, 18 Aralık 2008 tarihli olağanüstü genel kurulda sunulan ve kabul edilen ATEK faaliyet raporunda da doğru bilgilerin bulunduğunu ve görevi bıraktıklarında teknokentte 23-24 kiracının olduğunu kaydetti. (AA)


Geri Dön