27 / 04 / 2024

Antalya yeni lojistik merkez yapılacak!

Antalya yeni lojistik merkez yapılacak!

Afete hazırlık çalışmalarının gerçekleştiği koordinasyon toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Antalya Valisi Karaloğlu, yeni lojistik merkezin inşa edileceğini 17 olan toplanma alanının ise yetersiz olduğunu ifade etti.



Antalya'nın olası afetler öncesi gerçekleştirilen hazırlık çalışmalar, alınan tedbirler ve eksiklikler AFAD Koordinasyon Toplantısı'nda konuşuldu. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Antalya Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde düzenlenen toplantıya Garnizon Komutanı Piyade Albay Tuncay Polat, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve ilgili tüm birimlerin yöneticileri de katıldı. 

RİSKLİ BÖLGELER

Bütünleşik afet tehlike haritasının il olarak çıkarıldığını ve dijital ortama aktarıldığını ifade eden Karaloğlu, "Şu anda Antalya'da 1035 adet heyelan tehlikesi olan bölge, 990 adet kaya düşmesi, 122 adet de çığ tehlikesi olabilecek alanlar belirlenerek, bunlar dijital ortama aktarılmış ve vatandaşla da paylaşılmaktadır" açıklamasında bulundu.

YENİ LOJİSTİK MERKEZ

Hazırlık aşamasında lojistik merkezlerin öneminden bahseden Münir Karaloğlu, "Antalya'da küçük bir lojistik merkezimiz var. Yenisini yapmak üzere Büyükşehir Belediyesi imar çalışmalarını tamamladı, askıya da çıktı. Döşemealtı'nda hazineden yeni bir alan alıyoruz, inşallah orada daha güzel bir lojistik ve afet koordinasyon merkezi, eğitimde görülebilecek güzel bir alanı da inşa etmiş olacağız. Şu andaki lojistik merkezimizde 1636 çadırımız, 90 adet tek kişilik yatak, 600 adet çarşaf seti, 1144 adet aile mutfak seti, 1320 adet katlanır yatak şeklinde malzememiz konteynırların içinde hazır" şeklinde konuştu. 

17 TOPLANMA ALANI

Van depremini yaşamış bir vali olarak, tecrübesi ile depremde alınması gereken tedbirlerden bahseden Vali Karaloğlu, toplanma ve geçici barınma alanları hakkında konuştu. Karaloğlu, "967 tane toplanma alanı tespit edilmiş ve yayınlanmış durumda. Afet olduktan sonra konteyner, çadır kentlerin kurulacağı geçici barınma alanları tespit edilmiş. Şu anda 17 alan var ama 2.5 milyon nüfusun yaşadığı Antalya için çok yetersiz" dedi.


Geri Dön