28 / 03 / 2024

Antalya'da 2 binden fazla derslik eğitime hazırlanıyor!

Antalya'da 2 binden fazla derslik eğitime hazırlanıyor!

Finike ilçesinde bir ilkokulun kaba inşaatını yapmak için Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ile Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu protokol imzaladı. Vali Öztürk, Antalya'da 2 binden fazla dersliğin eğitime hazırlandığını söyledi...



İl Özel İdaresi'ne ait 4 bin 294 metrekarelik arsa üzerine 24 derslikli ilkokulun kaba inşaatının yapılmasını kapsayan okul protokolü, Antalya Valiliği'nde imzalandı.Törene Vali Sebahattin Öztürk, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve Finike Kaymakamı Mesut Yakuta katıldı. Antalya'daki resmi kurumlar ve hayırseverlerin eğitime olan katkıda devletle yarıştığını ifade eden Vali Öztürk, "Şu anda hayırseverler tarafından yapımı devam eden 913 dersliğimiz var. Devletin ise bin 100 dersliği var. Gerçekten vatandaşlarımıza ve hayırseverlerimize minnettarız" dedi.


GERİ KALANINI BİZ TAMAMLAYACAĞIZ 


Kentin her yıl okul ihtiyacının arttığına dikkati çeken Vali Öztürk, "Antalya büyük bir şehir ve eğitimin fiziki ihtiyacı bitmiyor. Finike Belediye Başkanımız da işlerini bir tarafa koyarak, 24 derslikli okulumuzun kaba inşaatını yapmayı taahhüt etti. Geri kalanını da biz tamamlayacağız. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizi büyük bir sıkıntıdan kurtardılar. O ilçe merkezinde de ilköğretim ihtiyacımız tamamen giderilmiş oluyor. Tekli öğretime geçeceğiz. Bu önemli bir ilerleme" diye konuştu.


SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRİYORUZ 

Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu ise ilçede depreme dayanıklı olmayan bir ilkokul bulunduğunu ve yıkılması gerektiğini belirterek, "Böyle bir okulun yıkılarak yerine Finike'ye uzun yıllar hizmet verecek yeni bir okul yaptırmak şartıyla, kaba inşaatını yaparak Milli Eğitim Müdürliiğü'ne vereceğimize dair söz verdik. Bu sözümüzü de protokolle yerine getiriyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından taraflar protokolü imzaladı. 


Antalya Son Haber



Geri Dön