25 / 04 / 2024

Antalya'da artan konut sayısı yeşil alanları yok ediyor!

Antalya'da artan konut sayısı yeşil alanları yok ediyor!

Turizmin lider şehri konumundaki Antalya'da birçok mahalle şimdiden ev ve konutlara doymuş durumda. Yapılaşmanın hız kesmeden devam ettiği şehir genelinde, maalesef yeşil alanlar da günden güne yok oluyor.



Lüks konutların ve villaların peş peşe yükseldiği Arapsuyu Mahalleside Antalya'nın bu açıdan gelecek için kafaları karıştırıyor. Bazı mahalle sakinleri geçmişte Arapsuyu ve Konyaaltı'nın çok yeşil ve insanların parmakla gösterdiği bir yer iken bu gün ne yazık ki lüks konutlarla adının anıldığını belirttiler. Bir kısım vatandaş, mahallenin ortasından geçen su kanallarında çok güzel balık avladıklarını, ancak şimdi ise bunun mümkün olmadığını söylediler. 


YEŞİLE HASRET KALDIK 


Antalya son yıllarda turizm kadar inşaat sektöründeki canlılık ve yapılan değerli binaları ile de anılır oldu. Sektörlerin birbirlerini taşıması ve ileriye götürmesi ne yazık ki beraberinde de sıkıntıları getirmeye başladı. Özellikle Konyaaltı ilçesi, yapılan lüks konutlar ve villa tarzı evler ile adeta çevrelenmiş durumda. Konyaaltı ilçesinin Arapsuyu Mahallesi de bu sıkıntıların en göze çarptığı yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Arapsusyu'nda son yıllarda artan lüks konutlar ve evler alıcılarını ve yatırımcılarını memnun ederken, uzun yıllardır mahallede oturanları ise ne yazık ki aynı derece de mutlu etmiyor. 

Bazı vatandaşlar gazetemize yaşadıklarını ve mahalleleri hakkında görüşlerini şu şekilde açıkladılar/'Arapsuyu Mahallesi maalesef artık lüks ile yan yana anılıyor. Evler, konutlar ve binalar göze hemen çarpıyor. Önceden burada yeşile hasret kalacağımız söylense inanmazdık. Şimdi yeşili sadece oluşturulan parklarda azda olsa görebiliyoruz. Betonlaşma karşısında diyecek bir söz bulamıyoruz" şeklinde konuştular. 


BALIK TUTAMIYORUZ


 Sekiz yıldır Arapsuyu Mahallesinde yaşadığını söyleyen Engin Gülyay'da konuşmasında hem yeşil alanların azalması hem de eskiden olduğu gibi su kanallarında balık tutamadığının sözleriyle açıklama yaptı."Konyaaltı İlçesi Antalya için önemli bir şehir. İlçemiz kadar Arapsuyu Mahallesi de özel bir yerdir. Bu mahallede uzun yıllar yaşayan biri olarak en çok su kanlarlımızdan balık tutamamak beni üzüyor. Bu civarda sadece ben değil, herkes balığa giderdi. 

Şuan maalesef bu söz konusu olamaz. Oltalarımızı koyup bekliyoruz, fakat üzerinden saatler geçiyor eli boş dönüyoruz. 


Sazan, kefal ve yılan balığı tuttuğumuz bu su kanalları artık kirlilik tehdidi altında. Kanallarımızın içi de, dışı da çöpten geçilmiyor. Birde şehirlerarası otobüslerin mavin ve şoförlerinin otobüslerde biriktirdikleri çöpleri atması mahallemizin kirliliği açısından olumsuz bir gelişmedir. Belediyemizin biraz daha fazla çalışmasıyla bunun giderilebileceğini düşünüyorum." 


Antalya Hilal


Geri Dön