19 / 04 / 2024

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Plajı oluşturacak!

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Plajı oluşturacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel "Sarısu bölgesinde 'Kadınlar Plajı' adı altında plaj yapacağız. Bu çalışmayı bayramdan önce yapacağız. İsteyen kadınlar plajında, isteyen yan tarafta yüzer. Biz herkese hizmet vermek zorundayız" dedi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Sarısu bölgesinde 'Kadınlar Plajı' adı altında plaj yapacağız. Bu çalışmayı bayramdan önce yapacağız. İsteyen kadınlar plajında, isteyen yan tarafta yüzer. Biz herkese hizmet vermek zorundayız" dedi.


Türel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konyaaltı ilçesindeki Sarısu bölgesinde kadınlara özel plaj hizmeti vereceklerini belirtti.


AK Parti'nin engellilere ve bayanlara pozitif yönde ayrımcılık yaptığını anlatan Türel, bu durumun halk tarafından da destek gördüğünü ifade etti.


Konyaaltı'nda engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Türel, "Sarısu bölgesinde 'Kadınlar Plajı' adı altında plaj yapacağız. Bu çalışmayı bayramdan önce yapacağız. İsteyen kadınlar plajında, isteyen yan tarafta yüzer. Biz herkese hizmet vermek zorundayız. Biz herkese hizmet vermek zorundayız. İsteyen istediği gibi inançlarını, özgürlüklerini bu ülkede yaşayabilmelidir" diye konuştu.


Bu durumun Antalya'da ilk olmadığını vurgulayan Türel, 1930- 1940 yıllarından önce de bu tür uygulama yapıldığını dile getirdi. Türel, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı 80 yıl geçtikten sonra hatırlamak ve adım atmanın kendilerine düştüğü için büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.


- Uluslararası Antalya Piyano Festivali


Türel, Uluslararası Antalya Piyano Festivali ile ilgili son günlerde yaşanan tartışmalarla ilgili ise şunları söyledi:


"Daha önce Fazıl Say'a yönelik, kendisinin arkadaşlığından şeref duyduğumu ifade etmiştim. Twitter'da şık olmayan bir takım beyanlarda bulundu. Cevap vermedim, vermeyeceğim. Kendisinin bu konuda söyledikleri kendisini bağlar. O dönemde (Tavrını görelim, izleyelim. Devam etmek isterse devam eder. Bırakacaksa da biz yolumuza devam ederiz) demiştim. Kendi böyle bir çalışma yürütemeyeceğini söyledi. Biz de Fazıl Say'sız bir festival yapılması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz."


Festivalin sanat yönetmenliğini devlet sanatçısı Gürer Aykal'ın yapacağına dikkati çeken Türel, Aykal ile sözleşme imzalamadıklarını ama prensipte anlaştıklarını söyledi.


Festivalin eskisinden daha güçlü bir şekilde Antalya'nın markası olacağını vurgulayan Türel, "Aykal'ın, Akdeniz Flarmoni Orkestrası kurulması suretiyle Antalya'nın kültür merkezi olması yolunda çok önemli gelişmeye tanıklık etme projesi vardı. Bu projeyi hayata geçirip Antalya'yı, Akdeniz'in en ünlü sanatçılarının müzisyenliğini yaptığı bir orkestra ile taçlandırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.


AA


Geri Dön