24 / 04 / 2024

Antalya'da en çok bütçe Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'ne ayrıldı!

Antalya'da en çok bütçe Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'ne ayrıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 2014 yılı bütçe taslağını oybirliği ile kabul etti. Büyükşehir'in bütçesi 833 milyon lira olarak belirlendi. En çok bütçe Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'ne ayrıldı...



Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 2014 yılı bütçe görüşmelerini tamamladı. Oy birliği ile kabul edilen bütçe taslağına göre Büyükşehir Belediyesi'ne 833 milyon, Muratpaşa Belediyesi'ne 275 milyon, Konyaaltı Belediyesi'ne 103 milyon, Kepez Belediyesi'ne 192 milyon, Döşemealtı Belediyesi'ne 77 milyon, Aksu Belediyesi'ne de 55 milyon liralık kaynak ön görüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından oluşturulan Kurumsal Düzeyde Bütçe Gider Dağılımı'na göre Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılı muhtemel giderlerinin 903 milyon olacağı belirtildi. Gelir ve gider bütçesi arasında bulunan 70 milyonluk farkın ise borçlanma ile dengelenmesine karar verildi. 


İŞÇİ İÇİN KABUL ETTİK 

Ak Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek oylama öncesi söz alarak, 70 milyon borçlanmayı, belediyeden maaşlarını alamayan işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi adına kabul ettiklerini söyledi. Tamyürek ayrıca Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na ayrılan ödeneğin fazla olduğunu, Fen İşleri Daire Başkanlığı'na yatırımlar için daha fazla bütçe ayrılması gerektiğini savundu. MHP Grup Sözcüsü Reşat Oktay'da da gider dağılımındaki miktarları değerlendirerek ön görülen borçlanmanın 70 değil en az 140 milyon lira olacağını iddia etti. Oktay'ın görüşlerine kısmen katıldığını belirten Ak Parti Meclis Üyesi Remzi Sadi ise, bütçenin 70 milyonunun borçlanma yoluyla, 150 milyonunun da belediyeye ait taşınmazların satılmasıyla elde edilmesinin planlandığına dikkat çekerek, "Toplam bütçenin yüzde 25'nin borçlanma ve muhtemel satışlar ile gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu düşündürücü bir tablo" diye konuştu. 


FESTİVAL DEĞİL 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na ait bütçenin sadece festivallere harcanmadığını ASMEK ve benzeri kurslara bütçenin önemli bir kısmının ayrıldığının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ulaşımla ilgili sorunların çözümü için hükümetin Batı Çevre Yolu'ndaki kamulaştırma sorununu çözmesi ve Kırcami bölgesi imar planının bir önce onaylanması gerektiğini söyledi. 


Can Yücel/Sabah Gazetesi Akdeniz eki


Geri Dön