23 / 04 / 2024

Antalya'da en çok konut alan ülke vatandaşları belli oldu

Antalya'da en çok konut alan ülke vatandaşları belli oldu

Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen yabancılar İstanbul'dan sonra en fazla Antalya'yı tercih ediyor. Yapılan araştırmalar neticesinde Antalya'dan en çok konut satın alan ülke vatandaşları belli oldu.



Türkiye'nin gayrimenkul yatırımında İstanbul'dan sonra en çok tercih edilen ilinin Antalya olduğu belirlendi.Antalya, kentte ikamet alan ve şirket kuran yabancı sayısı açısından ülkenin önde gelen şehirlerinden biri.

Son 5 yılda (2017-2021) Antalya'da yabancılara 41 bin 715 adet konut satıldı.

Vatandaşları Antalya'da en çok gayrimenkul alan ülkelerin başında Rusya, İran ve Almanya'nın geliyor.

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, yaptığı açıklamada, Antalya'da uluslararası gayrimenkul yatırımına dair hazırladıkları araştırmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özgün, Akdeniz turizm havzasının en önemli kentlerinden Antalya'nın dünyanın göz bebeği denilebilecek güzelliklere sahip olduğunu, şehrin deniz, kum ve güneşin yanı sıra tarih, kültür, spor, fuar, gastronomi, kongre ve doğa turizminde de öne çıktığını kaydetti.

Antalya'dan onlarca ülkeye 100'den fazla direkt uçuş bulunduğunu, küresel ve yerel markaların yatırımlarının sürdüğünü ifade eden Özgün, dünyanın birçok noktasından insanın yaşamak için Antalya'ya geldiğini söyledi.


Geri Dön