19 / 04 / 2024

Antalya'da en çok konut alan ülke vatandaşları belli oldu

Antalya'da en çok konut alan ülke vatandaşları belli oldu

Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen yabancılar İstanbul'dan sonra en fazla Antalya'yı tercih ediyor. Yapılan araştırmalar neticesinde Antalya'dan en çok konut satın alan ülke vatandaşları belli oldu.



İLK 10'DA YER ALAN ÜLKELERİN 8'İ AVRUPA'DAN

Selman Özgün, Antalya'nın, sahip olduğu özellikler sayesinde uluslararası gayrimenkul yatırımcıları tarafından da tercih edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"2017-2021 yılları arasında ülke genelinde yabancılara 206 bin 768 adet konut satıldı. Bunun yüzde 20,2'si Antalya'da satılmış. Son 5 yılda Antalya'da 41 bin 715 adet konut satılırken, bu alanda başı 7 bin 978 ile Ruslar, 4 bin 396 ile İranlılar, 3 bin 848 ile Almanlar çekti. İlk 10'da yer alan diğer ülkeler Kazakistan, Irak, Ukrayna, İsveç, Norveç, İngiltere ve Danimarka şeklinde sıralandı. En çok konut yatırımı yapanlara baktığımızda, genellikle Avrupa vatandaşları olduğunu görüyoruz. Bu da aslında hep üzerinde durduğumuz konu... Dünyanın neresinden olursa olsun tercihimiz nitelikli yatırımcıdır."

Özgün, Azerbaycan, Ürdün, Hollanda ve ABD'den vatandaşların ön sıralarda yer aldığı listede, Finlandiya, Belarus, İrlanda, Kanada, Fransa, İsrail ve Avusturya gibi ülkelerin de dikkati çektiğini söyledi.-


Geri Dön