25 / 04 / 2024

Antalya'da en çok konut alan ülke vatandaşları belli oldu

Antalya'da en çok konut alan ülke vatandaşları belli oldu

Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen yabancılar İstanbul'dan sonra en fazla Antalya'yı tercih ediyor. Yapılan araştırmalar neticesinde Antalya'dan en çok konut satın alan ülke vatandaşları belli oldu.



GURBETÇİ ETKİSİ GÖZLE GÖRÜLÜR ŞEKİLDE ARTTI

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Özgün, küresel salgın sonrası Antalya'nın cazibesinin arttığını aktararak, "Sahil kentleri kısa veya uzun süreli oturumlar için daha cazip hale geldi. Ayrıca, son yıllarda öne çıkan dijital göçebelerin de kenti tercih etmeye başladığını duyuyoruz." dedi.

Yüksek satışta gurbetçilerin etkisinin yadsınamaz olduğuna dikkati çeken Özgün, yüksek döviz kurunun yurt dışındaki Türklerin ev almasını tetiklediğini, ayrıca 2017 ila 2021 yılları arasında satış fiyatlarının yatırımcıya makul geldiğini söyledi.

RUSLAR KEMER'İ ALMANLAR ALANYA'YI TERCİH EDİYOR

Selman Özgün, hangi ülke vatandaşlarının kentin neresinden ev aldığına dair resmi bir veri olmadığını ancak yaptıkları araştırmalar sonucu Rusların genellikle Kemer ve Beldibi'ni tercih ettiğini gördüklerini bildirdi.

Özgün, "Almanya vatandaşları Alanya ve çevresine yatırım yaparken, İngilizlerin Kaş ve Kalkan'ı tercih ettiğini görüyoruz. Avrupalılar genelde sahil bölgelerinden alım yapıyor. İran ve Irak vatandaşları ise kentin her bölgesinden ev alıyor." diye konuştu.

Helmann olarak Antalya'da üstün kaliteye ve yeşil bina teknolojisine sahip projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Özgün, sözlerini şöyle tamamladı:

Hayata geçirdiğimiz projelerde binalarımızın çevre dostu olması birinci önceliğimiz. Odak noktamız insan. Odağında insanın bulunmadığı hiçbir şeyin değeri yok. Doğaya ve insana saygılı konutlar üretmeye çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerde çevre bilincini korumaya ve meslektaşlarımıza örnek olmaya gayret ediyoruz.

Dünyayı daha iyi bir hale getirmek insandan başlar. İnsan odaklı olursanız, mimariden projeye, çevre bilincinden sürdürülebilir üretime tüm adımlar birbirini izler. Biz de yeşil dönüşümü bir sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Bu bilinçle hayata geçirdiğimiz projelerimiz arasında satışı devam eden Lavitta, RoyalPort, LaDorra ve Carpediem yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor.


Geri Dön