18 / 04 / 2024

Antalya'da her mahalleye köy evi inşa edilecek!

Antalya'da her mahalleye köy evi inşa edilecek!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2019’dan sonra her mahalleye bir köy evi yapacaklarını müjdeledi. 



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Korkuteli’nde AK Parti teşkilat mensupları ve mahalle başkanları ile bir araya geldi, hizmetlerini anlattı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, “Önemli olan memleketimizin kazanması Korkuteli’nin Antalya’nın kazanması” diyen Başkan Türel, şöyle konuştu: “Biz olmadığımızda bunu başarmak mümkün olmamış.  Fatih Caddesi ben seçildiğimde yarım yamalak kalmıştı. Geldik tamamladık. Korkuteli’nde sıcak asfalta 16 milyon lira, sathi asfalta 21 milyon lira harcadık. Toplamda 379 kilometre asfalt yaptık.”


Her mahalleye köy evi

Birlik ve kooperatiflere sulama suyunda elektriği bedava verdiklerini dile getiren Başkan Türel şöyle konuştu: “Korkuteli’nde 10 kooperatif 1960 çiftçi elektriği bedava alıyor. Toplamda 1 milyon 328 bin TL’lik elektrik desteği veriyoruz. Matbaada para basmıyoruz. Bunu enerjiyi kurduğumuz güneş santrallerinden sağlıyoruz. Başpınar’da hayata geçirdiğimiz sulama suyu projesi ile 2 bin dekar alanda 200 çiftçi ailesinin sulama suyu ihtiyacını karşıladık. Büyükköy’e süt tankı yardımı yaptık. 1 milyon 800 bin liraya Avdan’a 5 yıldızlı köy konağı kazandırdık.  2019’dan sonra her mahallemizde vatandaşımızın düğün, mevlit, pazar ihtiyacını karşılayacak bir köy evi yapacağız.”


Otogar ve hali biz tamamladık

Korkuteli otogarını 4 milyon liralık harcamayla tamamladıklarını dile getiren  Başkan Türel, “Korkuteli Otogarı’nı, Korkuteli Toptancı Hali’ni Büyükşehir olarak biz tamamladık. Unutuldu gitti bunlar. Tüm mahallelerde mezarlıkların bakımlarını yaptık. Korkuteli’ne aktif yaşlı merkezi kazandırdık. Muhtar evleri yaptık.  5 bin 740 çocuğa diş ve ağız sağlığı bakımı ve eğitimi verdik” şeklinde konuştu.
 


Geri Dön