18 / 04 / 2024

Antalya'da imar barışı için 1.5 milyar TL ödendi!

Antalya'da imar barışı için 1.5 milyar TL ödendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılan 'İmar Barışı'nda sona yaklaşılırken 188 bin 281 'Yapı Kayıt Belgesi' oluşturuldu. Antalyalılar belge almak için 1 milyar 541 milyon 915 bin 235 lira ödeme yaptı. 



İmar Barışı uygulamasından en fazla faydalanan şehirlerin başında gelen Antalya'da, teknik personellerinden meydana gelen komisyon istekleri tek tek incelemelerde bulundu. Gerçekleştirilen değerlendirmelerin ardından gerçeğe aykırı beyanda yer alan 241 kaçak yapı tespit edildi.

OLMAYAN BİNA

Gerçek Alanya'da yer alan habere göre; Kepez, Muratpaşa, Alanya, Serik, Aksu, Kaş, Managat, Kumluca, Demre ve Gündoğmuş ilçelerinde toplam 241 kişinin Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Belgeleri iptal edilen kişilerin iptal nedenlerinin çoğunluğunun binaların 31.12.2017 tarihinden sonra yapılması, üçüncü kişiler için özel mülkiyete konu taşınmazlar üzerinde bulunması, beyanda yer alan yerde uygun olmayan yapı, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelere göre 3'ncü şahıslara ait yapı, belirlenen süre içerisinde güncelleme yapılmadığından iptal edilen ve yerinde olmayan yapıya alınan belge gibi gerekçeler sebebiyle belgelerin iptal edildiği incelendi. Yıkım kararı verilen 241 yapının çoğunluğunun Kepez ilçesinde olması tespit edildi. İlçede 81 adet yapının yıkımı beklenirken kaçak yapıların Yenidoğan, Ahatlı ve Duacı mahallerinde yoğunlukta olduğubelirlendi. 

ALANYA'DAKİ KAÇAK YAPILAR YIKILIYOR

Kaş ilçesinde 34 kaçak yapı olduğu ortaya çıkarılırken, turistik mahalleler olan Bezirgan, İslamlar ve Kalkan'da kaçak yapı olması dikkatlerden kaçamadı. Murtapaşa'da 32 kaçak yapı belirlenirken bu yapıların da Güzeloba Mahallesi'ndeki Yamansaz olarak adlandırılan bölge, Güzelbağ ve Ermenek mahallelerinde yoğun olduğu belirlendi. Alanya'da bulunan 32 kaçak yapının ise çoğunluk olarak Değirmendere, Tepe ve Mahmutlar mahallelerinde olduğu tespit edildi. Aksu'daki 31 kaçak yapının ise Kundu, Çamköy ve Kemerağzı mahallelerinde yoğunlaştığı kaydedildi. Serik'te de 13 kaçağın Boğazken ve Abdurrahmanlar mahallelerinde, Manavgat ilçesindeki 10 kaçağın ise Yavrudoğan ve Çolaklı mahallerinde olduğu belirtildi. Kumluca'da 5 kaçağın da turistik Adrasan'da bulunduğu belirtildi. Gündoğmuş'ta 2, Demre'de 1 kaçak tespiti yapıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce belediyelere kaçak yapıların yıkılması için yazı verildi. 241 kaçak yapının tek tek yıkılacağı açıklandı.


Geri Dön