25 / 04 / 2024

Antalya'da orman yangını çıktı!

Antalya'da orman yangını çıktı!

Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, Oymapınar Baraj Gölü mevkisinde çıkan orman yangınında 80 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi. Hacıoğlu yaptığı açıklamada orman yangının tamamen kontrol altına alındığını dile getirdi...



Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oymapınar Baraj Gölü mevkisinde dün çıkan orman yangının tamamen kontrol altına alındığını söyledi.


Yangının önceki gün bölgeye yağan yağmurun ardından yıldırım düşmesi sonucunda başladığını ifade eden Hacıoğlu, "Dün yangına 6 helikopter ve 1 uçakla müdahale ettik. Tepenin diğer tarafında yer alan ve tekneyle baraj gölünden karşıya taşıdığımız 100 orman işçisi ile 15 teknik personelimiz de yangını söndürmek için çaba gösterdi. Bölgenin kayalık ve sarp olması nedeniyle çok zorlandık. Tek avantajımız alanın hemen yanında baraj gölünün olması ve helikopterlerin çok kısa sürede su alabilmesi oldu" dedi.


Yangını dün akşam saatlerinde tamamen kontrol altına aldıklarını belirten Hacıoğlu, "Bugün sabah saatlerinde bir helikopterle söndürülen yerlere, yeniden yangın çıkması olasılığına karşı su bırakıldı. Helikopterle üstten yaptığımız incelemede 80 hektar alanın zarar gördüğünü tespit ettik. Dün yoğun duman olması nedeniyle ne kadar alanın zarar gördüğünü net olarak tespit edememiştik" diye konuştu.


AA


Geri Dön