29 / 03 / 2024

Antalya'da Yenigün Mahallesi'ne okul müjdesi!

Antalya'da Yenigün Mahallesi'ne okul müjdesi!

Antalya'da Yenigün Mahallesi' ne okul müjdesi verildi. Antalya'da Yenigün Mahallesi sakinleri 34 yıl önce kurulan mahallelerine ilk defa okul yapılması için inşaata başlanmasını heyecanla karşıladı.



Muratpaşa ilçesinde 35 bin civarında nüfusa sahip Yenigün Mahallesi sakinlerinin, mahalleye okul yapılması için yıllardır sürdürdüğü çalışmalar sonuç verdi. Mahallede 1072 Sokak'taki araziye okul yapılması için ilk kazma vuruldu. Mahalle sakinlerinin Muhtar Durmuş Karagöz ile kızı Gül Taş öncülüğünde gerçekleştirdiği eğitim seferberliği sonrası 24 derslikli ilkokulun yapımına başlandı. Karagöz, 34 yıl önce kurulan mahallede yıllardır okul olmadığı için çocukların farklı mahallelerdeki okullara gittiğini, yıllardır mahalleli ile birlikte ilgili kurumlara yaptıkları başvuru sonucunda okul inşaatına başlandığım söyledi. Karagöz, "Mahallede bayram havası var. 

Okulumuza kavuşuyoruz. Bir an önce okulumuzun açılarak çocuklarımızın burada eğitim görmelerini istiyoruz" diye konuştu. 

Muhtar Karagöz ayrıca, okul yapılan yerin yakınında imar planında okul alam olarak belirlenen 6 bin metrekare arazinin, Muratpaşa Belediyesi tarafından mülkiyet sorunu çözülerek ortaokul yapılmasını talep ettiklerini dile getirdi. Mehmet Refioğlu'nun annesi Dilşad Refızade adına yaptırılan ilkokul 24 derslik, 10 anasınıfı dersliği ile çok amaçlı salondan oluşacak. 


Günboyu


Geri Dön