19 / 04 / 2024

Antalya'daki Bambus Plajı ve Koyu'na kiralama talebi!

Antalya'daki Bambus Plajı ve Koyu'na kiralama talebi!

Antalya’da, denizden dubalarla iş makinesi getirip doğa harikası falezlere beton döken şirket, 6 yılın ardından Bambus Plajı ve Koyu’nu yeniden kiralamak için Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’na başvuruda bulundu.



Antalya’da, denizden dubalarla iş makinesi getirip doğa harikası falezlere beton döken şirket, 6 yılın ardından Bambus Plajı ve Koyu’nu yeniden kiralamak için Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’na başvuruda bulundu. Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre; komisyon, koyu halka açık plaj haline getirmek için ocak ayında 6’ncı başvuruyu yapan CHP’li Muratpaşa Belediyesi’yle birlikte talebi değerlendireceğini belirtti.

Antalya Erenkuş mevkiinin hemen alt tarafında yer alan Bambus Plajı, Antalya'nın dünyaca ünlü falez bandında konumlanıyor. Kentin hemen merkezinde bulunan ve aynı zamanda ‘Nitelikli Doğal Koruma Alanı' statüsünde olan eşsiz koy, bir dönem kentin gözde mekanları arasında olurken, 2014'te kaçak inşaatlar, ruhsatsız yapılarla gündeme geldi.

Antalya daki Bambus Plajı ve Koyu na kiralama talebi!

DENİZDEN KEPÇE GETİRDİLER

Muratpaşa Belediyesi, Nisan 2014 ve Mayıs 2015'te kaçak inşaat çalışmaları sebebiyle plajı mühürledi. Haziran 2015'te yapılan incelemede, plajdaki ruhsatsız ve kaçak bölümlerle ilgili zabıt tam 3 sayfa rapor tuttu. Koyda kaçakların kaldırılması için çalışmalar başlatılırken 12 Mart 2016'da şikayet üzerine plaja giden Muratpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, deniz dubasıyla plaja kepçe ve paletli ekskavatör getirildiğini ve falezlere beton döküldüğünü tespit etti.

Yasal sürecin tamamlanmasından sonra plajda 8 Nisan 2016 sabahı yıkıma başlandı. 50 kişilik ekip, hiltileri, jeneratörleri plaja indirdi. Üzeri tamamen betonla kaplanan falezlerde tahribat betonun sökülmeye başlamasıyla gözler önüne serildi. Plaja dökülen betonun sökülmesi bir haftayı buldu.

BAŞVURULAR SONUÇSUZ KALDI

Bambus'ta tüm kaçak ve ruhsatsız yapıların yıkımının bitirilmesinden sonra Muratpaşa Belediyesi, koyu halka açık plaj haline getirmek için Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na tam 6 kez başvuruda bulundu. Bu sürede Muratpaşa Belediyesi, falez bandında 5 nokta için izin almayı başarırken her birinde mavi bayrakların dalgalandığı halk plajları aaçtı. Belediyenin Bambus Plajı için yaptığı başvurular ise bir sonuca ulaşmadı. 

Antalya daki Bambus Plajı ve Koyu na kiralama talebi!

KİRALAMA İÇİN FORMÜL ARAYIŞI

Muratpaşa Belediyesi, geçen yıl Haziran'da yaptığı 5'inci başvuruda, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, söz konusu alan için belediyenin imar planı yapmasını talep etti. Muratpaşa Belediyesi, planlamanın yaklaşık 26 kurumdan görüş alınması gerekliliği ve 3 yıl devam edecek sebebiyle talebini geri geçmek zorunda kaldı. Belediye, Ocak'ta ise koyu halka açık bir plaj haline getirmek için bu plajı büfe-tuvalet ve şezlong alanı olarak kiralama talebiyle 6'ncı başvurusunda bulundu.

Levent Gök'ten AOÇ arazisinin 74 dönümünün kiraya verilmesine tepki!


Geri Dön