28 / 03 / 2024

Antalya'daki oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

 Antalya'daki oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bir haber de Antalya'dan geldi, Antalya'daki otellerde yer kalmadı. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan oteller, rezervasyon için arayanlara olumsuz cevap veriyor...




Ramazan Bayramı'nda yaşanacak yoğunluk sebebiyle hava ve karayolu ulaşım firmaları yoğun ilgi nedeniyle ek seferler koyduklarını açıklarken benzer bir haber de Antalya'daki otellerden geldi. Bayramda en yoğun ilgi gören illerin başında gelen Antalya'daki oteller şimdiden yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Turizmcilerin yüksek sezon olarak adlandırdığı ağustos ayında otellerin önemli bir bölümünü yabancılar doldursa da bayramda müşterilerin yüzde 20 ile 30'unu yerli turistler oluşturacak.


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, son yılların en hareketli bayramına hazırlandıklarını söyledi. Her bütçeye uygun tatil imkanı sunan Antalya'daki otellerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını ve boş yerleri kalmadığını belirten Ayık, bu yoğun ilginin bayram sonunda da devam edeceğini söyledi. Ayık, "Bayram sonunda da iç pazardan yoğun talep olacak. Bütün işletmeler yüzde 100 doluluğu bulacak. Tatil planlayanların çabuk davranmaları lazım, tesisler ciddi şekilde dolacak." dedi. 


Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı ve Calista Otel Genel Müdürü Ali Kızıldağ da, "Bayramda her yer dolu olacak. Ramazan'da iç pazarda durgunluk vardı. İnsanlar Ramazanı evinde geçirdi. Eylül'de de okullar açılacak. Bayrama yoğun bir talep ve doluluk var." diye konuştu.


Gloria Otel Satış Müdürü Mutlu Sağsözlü de bayram öncesi ciddi bir yoğunluk yaşadıklarıne değinerek şöyle konuştu: "Zaten doluyduk. Bayram hareketliği de eklenince tam kapasiteye ulaştık. Şu an doluyuz. Talepleri kabul edemiyoruz. Bayram yoğunluğu son 10 gündür var. Bayramda müşterilerimizin yüzde 5'ini Türk misafirlerimiz oluşturuyor. " 


Bugün


Geri Dön