26 / 04 / 2024

Antalya'daki eski spor alanın yerine AVM mi yapılacak?

Antalya'daki eski spor alanın yerine AVM mi yapılacak?

Antalya Bahçelievler'deki eski spor alanı Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 190 milyon TL bedelle satın alındı. Antalya Barosu avukatlarından Tuncay Koç, "Arsaya rezidans ve AVM yapılabilir" dedi.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bahçelievler'deki Antalya'nın en değerii arazisi konumundaki eski spor alanı olan 40 bin metrekarelik arsayı tam 190 milyon TL bedelle satın aldı. 


Avukat Tuncay Koç, "Buraya çok rahat 12 katlı rezidans ve 50 bin metrekarelik kapalı alana da AVM yapılabilir" dedi. 


Emlak Konııt Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) toplam 381 bin 172,34 metrekare büyüklüğündeki 7 adet arsayı 1 milyar 12 bin 473 TL'ye satın aldı. Alman arsalar arasında Antalya'nın en önemli mevkisi olan Bahçelievler'deki 40 bin metrekarelik eski 100. Yıl tesislerinin bulunduğu arsa da yer alıyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bu alan için TOKİ'ye tam 190 milyon TL bedel ödeyecek. 


Bölgenin rantının çok yüksek olduğunu kaydeden Antalya Barosu avukatlarından Tuncay Koç, "Burada toplam 12 kattan ve 40-50 bin metrekarelik kapalı bir alandan söz ediyoruz. Yani alt katlar AVM, üst katlar da çok rahat rezidans olarak planlanabilir. Şuanda bunu yapmak için yasal bir engel yok zaten. Davada herhangi bir karar yok, ihaleye dava açılacak mı onu bilmiyoruz. İmar planından herhangi bir sonuç çıkmadı. diye konuştu. 


Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön