25 / 04 / 2024

Konak ve Avni Akyol parklarının yerine AVM mi yapılacak?

Konak ve Avni Akyol parklarının yerine AVM mi yapılacak?

1999 yılındaki depremde evleri yıkılan binlerce Düzcelinin sığındığı Konak ve Avni Akyol parkları AKP'li Düzce Belediyesi tarafından borçlarına karşılık Hazine'ye devredildi. AVM tehlikesiyle karşı karşıya bulunan parklarla ilgili karar önümüzdeki günler




1999 yılındaki depremde evleri yıkılan binlerce Düzcelinin sığındığı şehir merkezindeki Konak ve Avni Akyol parkları AKP'li Düzce Belediyesi tarafından borçlarına karşılık Hazine'ye devredildi. 

AVM tehlikesiyle karşı karşıya bulunan parklarla ilgili karar önümüzdeki günlerde askıya çıkacak. Devir için geçen hafta belediye meclisinde karar alan ve bunu borçları karşılığında yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Keleş, geçen yıl aldığı 650 bin TL'lik lüks arabasıyla gündeme gelmişti. Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, "Kentin tam merkezinde bulunan ve Düzceliler tarafından 1999 yılında sığınma ve barınma alanları olarak kullanılmış bu iki parkta yapılan imar değişikliği, yeşil alanların park olarak kullanımını engelliyor. Ayrıca Düzce gibi önemli bir deprem şehrinin sığınma ve barınma alanını yok ediyor" dedi. Oruçkaptan, imar değişikliğine dava açacaklarını da kaydetti. 


Yeniçağ


Geri Dön