26 / 04 / 2024

Antalya'daki HES inşaatının heyelana sebep olduğu iddia edildi!

Antalya'daki HES inşaatının heyelana sebep olduğu iddia edildi!

BM Holding, Antalya"nın Akseki ilçesine bağlı Gümüşdamla köyü yakınlarında hidroelektrik santrali inşaatlarının bulunmadığını açıkladı...



BM Holding Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden yapılan yazılı açıklamada, çeşitli yayın organlarında Antalya"nın Akseki ilçesine bağlı Gümüşdamla köyü yakınlarındaki hidroelektrik santrali inşaatının toprak kaymasına ve köyün içme suyu şebekesine zarar verdiği yolundaki haberlerde, inşaatı BM Holding bir başka ortağıyla birlikte yürüttüğüne yönelik ibare olduğu hatırlatılarak, haberlerde adı geçen BM Holding"in bu inşaatla hiçbir ilgisinin bulunmadığı bildirildi. Açıklamada, söz konusu işin, BME adındaki, BM Holding ile ilgisi olmayan başka bir şirkete ait olduğu ifade edildi.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya şžubesi Başkanı Hediye Gündüz de konuyla ilgili yaptıkları açıklamada BM Holding"in isminin sehven yer aldığına değinerek, 'Köylülerin ve inşaatta çalışan işçilerin beyanına dayanarak, işi yürüten şirketin ismi konusunda yanılgıya düşmüşüz. Yaptığımız araştırmada BM Holding"in bu şantiyeyle ilgisinin bulunmadığını fark ettik' dedi.
AA


Geri Dön