26 / 04 / 2024

Antalya'daki yeni TRT binası Arapsuyu'na inşa edilecek!

Antalya'daki yeni TRT binası Arapsuyu'na inşa edilecek!

Antalya'nın önde gelen işadamları ve sanayicilerinin oluşturduğu Salı Grubu’nun bu haftaki konuğu TRT Antalya Müdürü Mehmet Buğra Şahin oldu. Şahin Antalya'ya yeni TRT hizmet binası inşa edileceğini söyledi..



Mehmet Buğra Şahin’in konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda, grup üyelerinin dışında Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Uğurcan Ecemiş, Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Halit Namdar, Antalya Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sefa Altıntaş, Antalya Emniyet Müdürlüğü Emlak İnşaat Şube Müdürü Olcay İnan Kurt, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Özbek ve Antalya Gündem Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Cengiz Savaşeri yer aldı. 


Arapsuyu’na yeni TRT hizmet binası


TRT Antalya Müdürü Mehmet Buğra Şahin de konuşmasına, Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin çok acı bir olay olduğunu ifade ederek ve merhuma rahmet dileyerek başladı. 22 yıldır TRT bünyesinde çalıştığını ve 2 aydır ilk defa yönetici konumunda yer aldığını belirten Şahin, TRT kurumunun Arapsuyu mevkiinde 22 bin 500 metrekarelik bir araziye sahip olduğunu kaydetti. Arazinin konumunun Akdeniz Kent Parkı’nın yakınlarında olduğuna dikkat çeken Şahin, 2 yıl içerisinde bu bölgede hizmet binası kurulacağını ifade etti. Şahin, “Arapsuyu mevkiinde 22 bin 500 metrekarelik, Akdeniz Kent Parkı’nın yakınında bir arazimiz var. O bölgeye kısa süre içinde bir hizmet binası planlıyoruz, planladığımız takdirde 4 farklı yapının A binası, B binası, Lara’da ki kampımız ve hemen arkasındaki radyo binamızı aynı bünye içerisinde 2 yıl içerisinde taşımayı umuyoruz” diye konuştu.


“Mevcut TRT binası, Antalya’ya yakışmıyor”


Şuanda ki mevcut yapının Antalya’ya ve TRT kurunun marka değerine yakışmadığını ifade eden TRT Antalya Müdürü Şahin, yeni yapılacak binada TRT Genel Müdürü Şenol Gökhan’ın çok büyük katkısı olduğunu dile getirdi. Şahin, yeni hizmet binasıyla Antalya’da çok daha farklı bir TRT anlayışı ortaya çıkacağını belirterek, “Yeni bina yapılması konusunda Genel Müdürümüz Şenol Gökhan’ın ciddi katkıları var. O bina yapıldıktan sonra çok daha farklı bir TRT anlayışı olacağı mümkün, zira şuanda Antalya’nın potansiyelinin tamamının yansıtıldığını düşünmüyorum. Yılda 13 milyon turisti ağırlayan kentte bir stüdyo tasarlıyoruz, turizm ve tarım kanalı tasarlıyoruz. Bizim çabamız ve mücadelemiz burada bir turizm ve tarım kanalını ihya etmek olacak, kente büyük bir yarar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.


“TRT, ülkenin menfaatleri anlamında taraftır”


Halkın tamamından TRT için pay alındığı halde TRT’nin tek yönlü yayın yapmasına eleştiri getiren Salı Grubu üyesini cevaplayan Müdür Şahin, TRT kurumunun halktan aldığı paylarla yayın yaptığını ve bu payları almak zorunda olduğunu kaydetti. Şahin, “Ticari bir amaç gütmüyoruz, parasını halktan alan bir kurumuz. Kurumun yayın yapabilmesi için bu paraları alması gerekiyor. Kamu yararına yayın yapmaya çalışıyoruz, eleştiriler her daim olacak, muhalefetin işi eleştirmek. İktidar partisinin de bir parti olduğunu herkes biliyor, dolayısıyla iki farklı kimliğini ekrana taşınıyor. İktidar olan partinin de daha fazla ekranda olması gayet doğal.  Kurum ülkenin menfaatleri anlamında taraftır, yanlışlıklar illaki olacak ama yanlışı en az düzeye indirmeye çalışıyoruz. Haberlerde, dizilerde şiddet içeriğini en aza indirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. 


Antalya’daki TRT anlayışını değiştireceğiz


Tonguç Caddesi ve Varlık Mahallesi’ndeki TRT binalarının taşındıktan sonra yıkılacağını bildiren TRT Antalya Müdürü Mehmet Buğra Şahin, çalıştığı kurum için de özeleştiri yaptı. Yıllardır TRT Antalya deyince akla ilk Lara Bölgesi’nde bulunan TRT Kampı geldiğini açıklayan Şimşek, bu anlayışı düzeltmeye çalıştıklarını ifade etti. Şahin, “TRT ve Antalya dendiği zaman akla ilk olarak Lara kampı gelmiş, biz bu algıyı düzeltmeye çalışıyoruz. Yeni yapılacak binamızda stüdyolarımızla, kent radyolarımızla, turizm ve tarım kanalımızla buradaki TRT’yi ihya edeceğiz, bütün gayretimiz bu yönde olacak” dedi.


Antalya Gündem


Geri Dön