16 / 04 / 2024

Yargıtay'a İncek'te yeni bir bina inşa edilecek!

Yargıtay'a İncek'te yeni bir bina inşa edilecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yargıtay'a yeni bir bina inşa edilmesi için verdiği talimatla yeni binanın konumlandırılacağı arazi arayışı son buldu. Yargıtay'ın yeni binası İncek'te inşa edilecek..



ŞEHİR merkezindeki son yüksek yargı mahkemesi Yargıtay, İncek yolcusu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nazım Kaynak'm Yargıtay Başkanlığı döneminde Yargıtay'a yeni bina kazandırılması için talimat vermişti. Yer sıkıntısı nedeniyle halen 5 ayrı binada hizmet veren Yargıtay'ın yeni binası için arazi arayışı nihayet son buldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ODTÜ yerleşkesi ve orman alanlarının bulunduğu, güneyde Eymir Gölü'nü de kapsayan 4 bin 85 hektarlık alanın imar planlarının, Rektörlüğün teklif ettiği haliyle bir iki gün içinde onaylanacağını açıkladı. Bakan Bayraktar, plan içerisinde Yargıtay'ın tüm birimlerinin, İncek'te Anayasa Mahkemesi'nin de bulunduğu ODTÜ arazisine taşınmasını da kapsadığını söyledi. Yargıtay binası, PTT'nın sosyal tesisleri olarak kullanılan alanda inşa edilecek. Halen 5 ayrı binada hizmet veren Yargıtay'ın yeni bina için arazi arayışı da son bulmuş oldu. 


Öte yandan, arazi tahsis işlemlerinin tamamlandığı ve Yargıtay'ın önümüzdeki günlerde proje hazırlıklarına başlayacağı kaydedildi. Yargıtay yeni yerleşkesinde Anayasa Mahkemesi ve Türkiye Adalet Akademisine komşu olacak. 



Habertürk Ankara


Geri Dön